Haber

Gençlerin hayalleri ‘Parkur Konya’da gerçek oluyor

KONYA (İGFA) –Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerine devam eden Parkur Konya, fiziksel yeterlilik gerektiren hazırlık kurslarında büyük başarılara imza atmaya devam ediyor.

Meslek edinmek isteyen gençleri desteklemek amacıyla faaliyet gösteren hazırlık kursunda 2021 yılında sınav parkurlarında elde edilen başarı 2022 yılında da devam etti.

Konya merkez ile birlikte; Parkur Konya’nın uzman eğitmen kadrosuyla Ereğli, Akşehir, Beyşehir, Seydişehir, Kulu, Cihanbeyli ve Çumra ilçelerinde çalışan 750 kursiyerden 715’i başarıya ulaştı.

Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM), Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ), Muhafız Beden Eğitimi ve Spor Lisesi (BESYO), Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Subay Yetiştirme Merkezi (SUEM-ASEM), Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) ve Spor Yüksek Okulu Parkur Konya ile sınavlarına hazırlanan okul adayları sınavlarda yüzde 95 başarı oranı yakaladı.

POMEM’de 360, BESYO’da 117 kursiyer fiziki yeterlilik sınavlarında geçer not alırken; SÜEM-ASEM’de 12, nöbetçilikte 14, PMYO’da 69, SMYO’da 19, MSÜ’de 9 ve spor lisesinde 14 aday başarılı oldu.

haberguclukonak.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu