Ekonomi

Adient hisseleri, FY24 gelir beklentisinin tahminleri kaçırması nedeniyle piyasa öncesi %7 düştü

PLYMOUTH, Mich. – Otomotiv koltuk endüstrisinin önde gelen oyuncularından Adient (NYSE: ADNT), 2024 yılının ikinci çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını bugün açıkladı.

Şirket, 0,38 dolarlık analist tahminlerini aşarak 0,54 dolarlık düzeltilmiş EPS bildirdi. Şirketin hisseleri piyasa öncesi işlemlerde %7 düştü.

Geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla, Adient’in düzeltilmiş FAVÖK’ü 12 milyon dolar artarak 227 milyon dolara ulaştı ve düzeltilmiş FAVÖK marjı 60 baz puan artarak %6,1’e yükseldi. Bu kazanımlara rağmen, şirketin 2024 yılının tamamı için gelir beklentisi 14,8 milyar dolar ile 14,9 milyar dolar arasında, yani analist beklentisi olan 15,475 milyar doların altında öngörülüyor.

Şirketin başkanı ve CEO’su Jerome Dorlack sonuçlarla ilgili yaptığı açıklamada, lansmanların yavaş ilerlemesi ve Amerika ve EMEA’da elektrikli araçlar için daha yumuşak bir üretim ortamı da dahil olmak üzere çeyrek boyunca karşılaşılan zorlukları kabul etti. Adient, gelişen otomotiv ortamında yol almaya devam ederken bu zorlukları yönetmeye odaklanmaya devam ediyor.

Adient’in finansal pozisyonu, 31 Mart 2024 itibariyle brüt borç ve net borç toplamının sırasıyla yaklaşık 2,5 milyar dolar ve 1,6 milyar dolar olduğunu ve nakit ve nakit benzerlerinin 905 milyon dolar olduğunu gördü. Ayrıca, şirket bu çeyrekte 50 milyon dolarlık hisse geri alımı gerçekleştirerek yaklaşık 1,5 milyon hisseyi geri çekti ve yılbaşından bugüne toplam 150 milyon dolar ve yaklaşık 4,5 milyon hisseye ulaştı.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu