Haber

Açığa çıktı! MOSSAD nasıl casus topluyor? Gasp ve suikast detayı

    HABER7

Son dönemde Türkiye’de yabancı istihbarat servislerine karşı art arda operasyonlar yapılıyor. Ocak ayında İsrail Dış İstihbarat Servisi MOSSADİstanbul merkezli 8 ilde yürütülen operasyonlarda 34 kişinin gözaltına alınmasının ardından, elde ettikleri bilgileri özel dedektifler aracılığıyla İsrail istihbarat servisi MOSSAD’a sattıkları belirlenen 7 şüpheli, bugün tutuklandı. MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğünin ortak operasyonuyla yakalandı.

MOSSADSon dönemde art arda gerçekleştirilen operasyonların ardından İsrail İstihbarat Teşkilatı’na yönelik operasyonların ayrıntıları ve MOSSAD‘nin casus işe alım sistemlerine ilişkin bilgiler açıklandı.

MOSSAD’IN AJAN BELİRTME TEKNİĞİ

MİT ve EGMMOSSAD’a yönelik operasyonların başlama tarihi 2022′Aralık 2022’de gerçekleştirilen ve 68 kişi hakkında dava açılan operasyon sonrasında gözaltına alınan kişiler üzerinde detaylı araştırma yapıldığı ve irtibat ağlarının çözüldüğü ortaya çıktı.

İsrail İstihbarat Servisi’nin ilk temaslarını soruşturma şirketi maskesi altında yaptığı ve tanıştığı her kişiyi ağa dahil etmediği belirlendi. MOSSADÖzellikle işbirliğine yatkın kişiler aracılığıyla ticareti teşvik ettiği belirlendi.

ÖNCE gasp ve suikast yapıyorlar

Öte yandan istihbarat teşkilatının, işe aldığı kişilere öncelikle basit araştırma işleri verdiği, bu süreçte suikast, gasp gibi eylemlerin yanı sıra keşif faaliyetleri de yürütmeye kadar gittiği öğrenildi. MOSSAD adına çalışan kişilerin yabancı bir ülkenin istihbarat teşkilatı için çalıştıklarını bildikleri ancak mali çıkarları doğrultusunda ifşa olana kadar süreci yürüttükleri öğrenildi.

ACENTELERDEN NE İSTİYORLAR?

MOSSAD’ın işe aldığı ajanlardan çok sayıda talepte bulunduğu ortaya çıktı. Hizmetin kaynaklarına İşe alım ağının kurulması, canlı kurye sağlanması, araştırma, keşif ve adres tespiti, para transferi, saldırı/yaralama, hedefe yönelik soygun, güvenli ev sağlanması, ihtiyaç halinde kullanılmak üzere ambulans sağlanması, kundakçılık eylemleri, kaçak kişilerin temini ve sınır ötesindeki mallarBu tür taleplerde bulunduğu belirlendi.

MOSSAD ise kaynaklarını iletişim uygulamaları aracılığıyla kullanıyor. Grup kurma ve yönetme, internet sitesi kurdurma, internet sitesi tasarlama, operasyonel hatları sağlama, hacker bulma gibi teknolojik faaliyetlerde.Kendisinin de kullandığı öğrenildi.

cumayeriajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu