Ekonomi

‘Çocuklarımıza çok daha güzel bir ülke bırakacağız’

Bugün hem Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103. yıl dönümünü hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği bayramı büyük bir coşkuyla kutluyoruz.

Türkiye’nin sanayi gücü olmaya devam ediyoruz

Ahmet Tokkan / İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı

Milli Mücadele dönemimizin en kıymetli adımlarından biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 103. yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyoruz. Canımız başta olmak üzere çok sevdiğimiz tüm çocuklarımızın bayramı kutlu olsun. Aziz milletimizin ve çalışkan sanayi departmanımızın değerli mensuplarının bayramı kutlu olsun. Mübarek Ramazan Bayramı’nda çifte bayram yaşarken, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olmasından dolayı memnuniyetimizin ve gururumuzun arttığını belirtmek isterim.

İMES OSB olarak Milli Mücadelemizle başlayan sanayi ve kalkınma çalışmalarımızı firmalarımızla birlikte sürdürüyoruz. Çağdaş, küresel gelişmeler ve milli duygular odağında sanayi ve üretim hizmetlerinde verdiğimiz bu çaba doğrultusunda “Türkiye’nin Sanayi Gücü” olmaya devam ediyoruz. Bu duygu ve niyetlerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun.

Gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye bırakmak en büyük hedefimiz.

Gürsel Baran / Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı

Türk milletinin milli egemenliğinin dönüm noktası olan 23 Nisan, gelecek nesillere aktarılacak bir emanettir. Gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye bırakmak en büyük hedefimizdir.

Türk milletinin bağımsızlığının ve kendi kendini yönetmesinin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi de egemenliğin millete ait olduğunu gazilerle tescillemiştir. 23 Nisan 1920, vatanı işgal edilmiş bir milletin yeniden diriliş tarihidir. Milletin azim ve kararlılığının milletin bağımsızlığını kurtaracağı bilinciyle milli bir gayret sarf eden ecdadımız, tüm imkansızlıklara rağmen zaferi kazanmış ve ‘millet egemenliğinin kayıtsız şartsız’ olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan’ı ‘Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ olarak çocuklara armağan etmesi, geleceğe inançla ve umutla bakmamızı sağladı.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın özgüvenli, donanımlı, milli manevi değerlerine bağlı vatandaşlar ve ekonomik kalkınmaya katkı sağlayacak donanıma sahip girişimciler olarak yetişmelerini sağlamak hepimizin ortak sorumluluğudur. Milletimizin geçmiş tecrübesiyle birlik ve beraberlik içinde çok çalışarak ülkemizi daha kalkındırmak ve gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye bırakmak en büyük hedefimizdir. Bu duygu ve inançla, Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Bugünümüzü anlamlandıran, geleceğimizin teminatı, hayatımıza anlam katan tüm çocuklarımızın ’23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, bayramın tüm çocuklara barış ve huzur getirmesini diliyorum. Dünya.

Hedef müreffeh Türkiye…

Nihat Uysallı / Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Yürütme Kurulu Başkanı

Türk milletinin bağımsızlığının ve özerk yönetiminin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 103. Yıldönümü. Ve 23 Nisan 1920, vatanı işgal edilmiş bir milletin yeniden diriliş tarihidir. Milletin azim ve kararlılığının milletin bağımsızlığını kurtaracağı bilinciyle milli bir gayret sarf eden ve tüm imkansızlıklara rağmen zafere ulaşan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan’ı ithafen “Egemenliğin kayıtsız şartsız milletindir” olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. çocuklara “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak kutlayarak geleceğe adamak. güvenle ve umutla bakabilmenin adresini gösterdi.

Çocuklarımıza çok daha güçlü, çok daha sağlıklı, çok daha inançlı, müreffeh, belirsizliklerin olmadığı bir Türkiye bırakmak hepimizin görevidir. Kendisine, çevresine, milletine ve devletine güvenen, bilimin ışığında donanımlı, kozmik düşünen, çabalayan, araştıran, geliştiren yurttaşlar ve girişimciler olacak çocuklarımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

103 yıllık milli egemenliğin gururu

Mahmut Özgener / İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı

Bugün hem Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103. yıl dönümünü hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği bayramı büyük bir coşkuyla kutluyoruz.

Büyük fedakarlıklar ve emsalsiz bir emekle kurulan, Cumhuriyetimizin yolunu açan, egemenliğin kuralsız olarak millete verildiği 23 Nisan 2020, günümüzü inşa eden çok önemli tarihlerden biridir. Bugün, tarihimizin bu güzel gününün yıl dönümünü kutlarken, onun bize kattıklarını daha derinden anlıyor ve değerini her geçen gün daha iyi anlıyoruz.

Ülkemizin önde gelen şehirlerinden İzmirimizin bu anlamda üstlendiği misyonun da bilincindeyiz. Çok değerli bir şehirde yaşıyor, çalışıyor ve üretiyoruz. Elbette üzerimize de büyük bir sorumluluk düşüyor. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerini, ideallerini ve cumhuriyetini yaşatmak, geliştirmek ve yeni nesillere aktarmak asli görevimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, geleceğimizi aydınlatacak tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum.

İki bayramı bir arada kutlamak

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem

Deprem felaketleri ve ekonomik kriz nedeniyle sıkıntılı günler yaşadığımız bir dönemde, Ramazan Bayramı’nın hepimiz için hayırlara vesile olmasını, birlik ve beraberlik duygularımızın pekişmesini diliyorum. Bu yıl aradan iki bayram geçiriyoruz. Dünyada çocuklara adanan ilk ve tek bayramı Ramazan Bayramı’nda kutlayacağız. 23 Nisan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı için çok kıymetli bir gündür. Türk milletinin egemenliğini ilan etmesinden ve Meclisimizin kuruluşundan bu yana tam 103 yıl geçti. Bu; o kadar pahalı ki değeri her fırsatta vurgulanmalı. Çocuklara böylesine anlamlı bir gün hediye etmek, geleceğe olan inancın ifadesidir.

Bu vatan evlatlarına bağımsız bir vatan armağan eden, Cumhuriyeti kurarak her günü bayram kılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Tüm Türkiye’nin Ramazan Bayramı’nı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

Ülkemizi yücelten Cumhuriyet değerleridir.

Ayhan Kızıltan / Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı

23 Nisan, binlerce yıllık tarihimizin bir cumhuriyetle taçlandırılmasıdır. 23 Nisan 1920 milletimiz için çok önemli bir dönüm noktasıdır. 23 Nisan, bu topraklarda yaşayan herkesin ruh birliği, yüzlerce yıldır kurulan kardeşlik bağları, mozaikten mermere dönüşen, vatanına ve geleceğine sahip çıkan ayrılmaz yapısıyla egemenliğine kavuştuğu gündür. 23 Nisan, bu tarihi binlerce yıllık tarihi derinliği ve bir asırlık ömrü olan bir cumhuriyetle taçlandırmış aziz milletimizin onur ve gurur günüdür. Dünyada çocuklara armağan edilen tek gün ve milli bayram olan 23 Nisan, milletine ve sadık ecdadımıza inanan bir cumhurbaşkanının ulu Atatürk’ün “Azim ve kararlılık” mottosuyla bizlere armağan ettiği bir gündür. Milletin istiklâlini yine millet kurtaracaktır.”

Ülkemizin demokrasisini ve bireyi merkeze almak için ilk adımlar atılmış; 23 Nisan günümüz toplumsal, siyasal ve ekonomik kalkınmamızın temellerinin atıldığı gündür. Tüm sorunlarına ve eksikliklerine rağmen çağın sosyal, ekonomik ve teknolojik gelişmelerini yakalayan ve yakalamaya kararlı bir ülke isek, bir dünya demokrasisi isek, dünyaya entegre olmuş serbest bir ekonomi isek. , kozmik kanunun bir parçası isek, kozmik kanunun bir parçası isek, ulu Atatürk’ün ve cumhuriyetin kurucularının vizyonu, ecdadımızın emeği ve emeği. ile birlikte. Bu sadece bize bırakılan bir miras değil, korunması ve yüceltilmesi gereken bir emanet ve sorumluluktur. Şimdi bizden beklenen, bu vatanı büyük fedakarlıklarla bize kazandıranlara layık olmamızdır. Bunun yolu da geçmişimizi unutmamak ve bize emanet edilen bedelleri geliştirip geleceğe taşımaktan geçiyor.

Bu büyük günün emanet edildiği çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek birincil görevimiz olmalıdır. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak hedefe giden bu yolda daha çok çalışacak, Cumhuriyet ve demokrasi değerlerini savunan ve geliştiren öncü kurum olacağız. Bugün Mersin, ulu Atatürk’ün hedefleriyle birlikte amacına doğru yürüyor. Mersin iş dünyasının çatı kuruluşu olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası demokrasi ve Cumhuriyet değerlerini en çok benimseyen kurumdur ve öyle kalacaktır. Mersin bugün 6 milyar doları aşan ihracatı ile Türkiye’nin ilk 10 ili arasında yer almaktadır. Türkiye vergilendirme oranı bakımından 5. sıradadır. Diğer bir deyişle Türkiye’nin beşinci büyük ekonomisidir. Ülkesine aldığından fazlasını veren bir şehir. Bir dünya şehri, herkesin yaşamak istediği özgür bir şehir. Bu bizim en büyük değerimizdir. Mersin özgürlüklerin ve hayranlık uyandıran bakışların şehridir. Bütün bunların arkasında Cumhuriyetin temel değerleri vardır. Atamıza verdiğimiz sözü unutmadık: Mersin halkı hem Mersin’e hem de Türkiye’ye sahip çıkar.

Bu anlamda başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bugünü bize armağan eden tüm Birinci Meclis üyelerini, Vatan ve Millet kavramlarının ne olduğunu çok iyi bilen aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve minnetle anıyoruz. Tüm Mersinlilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın gözlerinden öpüyoruz.

Bayramlarda kardeşlik duygumuz güçlenir.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer

Bayramlar küskünlüklerin ve dargınlıkların bir kenara bırakıldığı, barışın, sevginin ve hoşgörünün toplumun her kesimine yayıldığı, kardeşlik duygumuzun güçlendiği zamanlardır. Bayram sevincine ve coşkusuna her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, Ramazan Bayramı’nın sağlık, huzur ve kardeşlik getirmesini temenni eder, tüm güzelliklerin yeniden bizimle olacağı nice güzel bayramlar dilerim. Bu yıl aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103. yılını kutlamanın coşkusunu yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, millet iradesini her şeyin üzerinde tutan, egemenliğin kayıtsız milletin olduğunu dünyaya ilan etmiş; Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza bu mübarek günü armağan etti. Biz de Cumhuriyet ruhuna yakışır, akla ve bilime yakışır atılımlar, yenilikler ve projelerle Mersin’de yaşayan çocuklarımıza hak ettikleri hizmet ve hizmeti sunuyoruz. Çocuklarımızın çağın teknolojik gelişmelerine ayak uydurabilen, okuyabilen, araştırabilen, sorgulayabilen, dünyayı değiştirecek fikirler üretebilen, fırsat eşitsizliğini ortadan kaldıran bireyler olmaları için çalışıyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak özgür ve seçilmiş bir Türkiye için egemenliğimize sürekli sahip çıkarak, cumhuriyetimizi daha ileriye taşımak ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

İkinci yüzyılımızı karşılarken umudumuz çocuklarımızdır.

Ender Yorgancılar / Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı

Ulusların geleceğine yön veren ve büyük bedellerle gerçekleştirilen devrimler, insanlık tarihine altın harflerle kazınmıştır. İşte ülkeyi saran işgal ve belirsizliklerin gölgesinde, 23 Nisan 1920’de TBMM’nin kurulmasıyla, cüretin ve eşsiz devrimin eşsiz bir örneği. 23 Nisan’da milletin kendi geleceği ve kendi yönetimi hakkında söz sahibi olması işgalden kurtuluş yolunu aydınlattığı gibi demokratik, laik, hukuk devletinin temellerini de atmıştır. Bu yıl Cumhuriyetimizin 100. yılına yaklaşıyor olmamız 23 Nisan’ı her zamankinden daha anlamlı kılıyor. Zira 23 Nisan 1920’de TBMM ile birlikte ekilen tohumlar, Cumhuriyet ile birlikte yeşerdi ve asırlık bir çınar ağacına dönüştü. Bu çınar ağacının temeli olan Gazi Meclisimizin kuruluşunun 103. yıl dönümünü kutluyor, bizlere kendi geleceğimizi belirleme konusunda eşsiz bir hak veren Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm ecdadımızı minnetle anıyorum. 103 yılın ardından dünya hem siyasi hem de ekonomik olarak belirsizliklerle dolu bir dönemden geçiyor. Bir yanda küresel ekonomik krize ilişkin endişeler, diğer yanda Rusya savaşının büyümesinin dehşeti, ülkeler arasındaki ilişkilerin istikrara kavuşmasını zorlaştırıyor. Bu güçlü süreci aşmak için bize gerekli olan 1920 yılında Meclisimizin açılışında gösterilen cesaret ruhu ve vizyondur ama en çok da çocuklarımız 23 Nisan’ı Ceddi’mizin armağan ettiği çocuklarımız olacaktır. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına adım atıyoruz, çocuklarımız umudumuz, umudumuz geleceğimiz. Bu vesileyle çocuklarımızın 23 Nisan bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

Çocuklarımıza çok daha güzel bir ülke bırakacağız.

Selçuk Öztürk / Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı

Milli iradenin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103. yılını birlik ve beraberlik içinde gururla kutluyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulması, milli egemenliğe dayalı yeni Türk devletinin resmen tüm dünyaya duyurulması açısından değerlidir. TBMM, 103 yıl önce olduğu gibi milli bağımsızlığımızın, devletimizin ülkesi ve milletiyle birlik ve beraberliğinin, demokrasimizin ve geleceğimizin teminatıdır.

Türk çocuklarına armağan edilen bu bayram, tüm insanların barış içinde yaşaması için gelecekte ve dünya çocukları arasındaki sevgi ve dostluk bağlarının güçlenmesine de vesile olacaktır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza verdiğimiz önemin de bir göstergesidir. Dünyada çocuk bayramını kutlayan tek ülke olan Türkiye’nin insan sevgisini ve kardeşliğini bir yaşam ideolojisi haline getirmesi, tarihindeki örneklerden biridir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ilan edilen Cumhuriyetin 100. yılını kutlayacağız. Türkiye Cumhuriyeti örnek demokrasisi, gelişen ekonomisi ve insan gücü ile geride bıraktığı yüzyılı başarıyla tamamlamaktadır. Artık ülkemizin ikinci yüzyılına giriyoruz. Bu yeni yüzyılda ekonomik olarak da hedeflerimize ulaşacağız. Bunun için ekonomiye yön veren kurumlar olarak daha çok çalışma inancına ve gayretine sahip olacağız. 103 yıl önce işgal altındaki bir ülkede yeni bir devlet kurarak ekonomik olarak dünyanın en ön saflarında yer alıyorsak, bugün birlik ve beraberlik içinde, çok daha uygun imkan ve kurallarla ülkemizi çok daha ileri noktalara taşımış oluruz. 23 Nisan’ı birlikte kutladığımız çocuklarımıza ve gençlerimize çok daha yakışır bir ülke bırakacağız.

2023 mottomuz ‘istihdam ve eğitim’

H. Ruhi Koçak / Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı

Egemenliğin kayıtsız ve kuralsız olarak millete devredildiği, millet iradesinin bütünü ile temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103. yıl dönümünü ve 23 Nisan’ı büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz. , Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu bayram, milletimizin ve geleceğimizin teminatı olan tüm çocuklarımızın bayramı kutlu olsun. Bize bu vatanı armağan eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlamak öncelikle eğitimden geçer. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası olarak çocuklarımızın geleceği için eğitim ve istihdam adına da değerli projelere imza atıyoruz. 2023 mottomuz aslında istihdam ve eğitim. Bu kapsamda çalışmalarımız ve projelerimiz devam etmektedir.

Çocuklarımız aydınlık geleceğimizin teminatıdır.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın

23 Nisan milletimizin büyük ve gayretli çabalarla kazandığı egemenlik hakkını yeni nesillere bir bayram havasında aşılamak açısından her zaman ayrı bir değere sahiptir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yıl olduğu gibi artan ve yükselen bir coşkuyla kutlanıyor. “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” tüm dünyaya kardeşlik mesajları vermesi, sorunların kardeşçe çözülmesi gerektiğini hatırlatması, birlik ve beraberliği vurgulaması açısından değerlidir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için dileğimiz; yürekleri vatan ve millet sevgisi ile dolu, görev ve sorumluluklarıyla gönülden yetiştirilirler. Bu slogandan yola çıkarak sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu niyetle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyor, aydınlık geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum.

Bayramlar birlik ve beraberliği artırır

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay

Ramazan Bayramı’nın tüm insanlığa barış, sağlık ve mutluluk getirmesini dilerim. Ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarken, Ulu Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ü ve vatan için canlarını feda eden şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyoruz. Kahramanmaraş’ta yaşanan depremler nedeniyle bu yıl bayramlarımızı kutluyoruz. Ancak hem Ramazan Bayramı hem de Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, birleştirici, bütünleştirici ve dayanışmayı artırıcı özellikleriyle millet olarak yaşadığımız acıları dindirmek ve yaraları sarmak açısından da değerlidir. Ramazan Bayramımızın birlik, beraberlik ve dayanışma duygumuzu artıracağı, ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, mutluluk, huzur ve sükunet dolu güzel günler getirmesi temennisiyle İslam aleminin bayramını tebrik ederim. 23 Nisan’ın değerinden bahsedecek olursak, milletimiz işgalden kurtuluş yolunda direniş güçlerini TBMM çatısı altında örgütlemiş ve Atatürk’ün önderliğinde bu çabası zaferle sonuçlanmıştır. Ulusal egemenliğimizin 103. yılında Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyor, tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum.

Büyük zaferlerimiz, haklı sevinçlerimiz var.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer

Tarihimizde kaç sayfa gurur var. Ne büyük zaferlerimiz var ne de sonsuza dek yaşatılacak ve her biriyle gurur duyacağımız haklı sevinçlerimiz. Bunlardan biri de her 23 Nisan’ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutladığımız ve aslında bir milletin tarihini değiştiren olaydır. Unutmayacağız, unutturmayacağız… Bugün, ülke topraklarının işgaline karşı koymak için kurulan TBMM’nin 103. kuruluş yıldönümü. Savaş ve acıların ortasında var olma mücadelesi verdiğimiz günlerde bile, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başında demokrasi idealini yansıtan TBMM’nin kuruluşu zamanının bir adım ötesindeydi. Anadolu hareketini başlatan, kurucu hükümetin kurulmasıydı. Ve Türkiye Cumhuriyeti’nin habercisiydi. Egemenlik milletin şartıydı… Zaferin ardından bu tarihi gün, çocuklara adanan bir bayram olarak kutlanmaya başlandı. Çünkü bu meclis, Ata’nın geleceğe bıraktığı en kıymetli miraslardan biriydi. Amasya Beyannamesi’nde dile getirilen “Milletin istiklâlini, milletin azim ve kararı yeniden kurtaracaktır” ibaresi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşuna giden yol hayat bulmuştur. O gün bir millete bağımsızlığını kazandıran azim ve kararlılığa ihtiyaç vardır. İnanıyorum ki, her kesimden ve düşünceden insanı tek bir amaç için bir araya getiren kararlılık, cumhuriyetin ikinci yüzyılında cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıracaktır. Ülkenin tüm çocukları ve gençleri için parlak bir gelecek yaratacaktır. Toplumun tüm kesimlerini kapsayan ortak bir idealle, tomurcukların rengarenk çiçeklere dönüştüğü, capcanlı bir bahara yaklaşıyoruz. 103 yıl sonra millet olarak yeniden bir umut yeşertiyoruz. Birlikte savaştığımız ve kazandığımız bu topraklarda özgürlüğü, adaleti, refahı ve huzuru yeniden tesis edeceğiz. Bu kez çocuklarımıza demokrasinin baharını müjdeliyoruz. İyi tatiller…

Hep birlikte zorlukların üstesinden geleceğiz

Adnan Ünverdi / Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı

İmkansızlıklar karşısında Türkiye Büyük Millet Meclisini kurarak milletin iradesiyle kurtuluş yolunu açan aziz milletimiz, her türlü zorluğun üstesinden gelecek güç ve kudrete sahiptir. Aziz milletimiz tarih boyunca zorluklara karşı birlik ve beraberlik içinde mücadele etmiş, şartlar ne olursa olsun asla pes etmemiştir. Kuruluş mücadelemizin dönüm noktası olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı da bu azim ve kararlılığın göstergesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 23 Nisan 1920’de Millet Meclisimiz açılmış, Milli Mücadele’nin ana karargâhı olmuş ve büyük zaferler kazanılmıştır. Ulu Önder Atatürk, millet iradesinin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi olan bu özel günü çocuklara sevgisini göstererek ve gelecek nesillerin önemine işaret ederek armağan etmiştir. Gaziantep Sanayi Odası olarak biz de bu yılı çok özel kılan Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmanın gururu ile geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için çalışıyor, gençlerimiz için projeler geliştiriyor, gençlerimiz için projeler geliştiriyoruz. ülkemizin kalkınması ve refahı için elimizden gelenin en iyisini yapmak. Bu doğrultuda Ceddi’mizin izinde yürümeye devam edeceğiz; Pandeminin ve ardından gelen beyin sarsıntısı felaketinin yaralarını hep birlikte saracak, kardeşlik içinde geçmişimizden aldığımız güç ve ilhamla her zaman yaşadığımız sıkıntıların üstesinden geleceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, TBMM’nin kuruluşunun 103. yılında ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

Aydınlık bir gelecek için çok çalışmalıyız

Işınsu Kestelli / İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı

23 Nisan, bir milletin istiklal sevdasına gönülden inanmış insanların, Ulu Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün daveti üzerine Anadolu bozkırlarının ortasında Ankara’da buluştuğu gündür. . 103. yılını kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, gerek temsil ettiği bedel, gerekse gelecek nesillere verdiği değer ile dünya üzerindeki tüm milletler arasında ayrı bir yere ve öneme sahiptir. Atatürk bugünü çocuklara armağan ederek ne kadar vizyoner bir cumhurbaşkanı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Dediği gibi; “Cumhuriyet’in gelecekteki evlatlarının bizden daha rahat ve mutlu olacağına şüphe yok.” Bugün bize düşen görev, çocuklarımızın daha mutlu olmalarının önündeki tüm engelleri kaldırmak, onları eğitim, bilim, sanat ve sporla yüceltmek, aydınlık bir geleceği birlikte inşa etmek için daha çok çalışmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı tüm kalbimle kutluyorum.

Bugünün çocukları yarınımızı şekillendirecek

Sabri Tekli / Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza dünyada armağan edilen tek bayramdır. Egemenliğin kayıtsız ve kuralsız olarak millete devredildiği, millet iradesinin bütünü ile temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103. yıl dönümünü ve 23 Nisan’ı büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz. , Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. 23 Nisan 1920 tarihi, yalnızca Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı değil, aynı zamanda halkın yönetime tam anlamıyla hakim olduğu ilk gün olması nedeniyle ‘Milli Egemenlik’ açısından değerli bir yere sahiptir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk lideri ve cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Egemenlik milletindir, tescili dahi milletin egemenliğine dayalı bir demokrasi anlayışının temellerini atarken’ ‘ diyerek o gün, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza verdiği değerin ve inancın bir vaadi olarak bu bayramı kutlarlar. hediye etti. Çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olan 23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti’nin onlara duyduğu güvenin de bir göstergesidir. Ulu Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, gelecek nesillere verdiği önemi şu sözlerle anlatır: “Küçük hanımlar, küçük beyler! Hepiniz geleceğin gülü, yıldızı ve refah ışığısınız. Ülkeyi ışığa boğan sizlersiniz. Ne kadar önemli ve değerli olduğunuzu düşünün ve buna göre çalışın. Sizden çok şey bekliyoruz.” Sevgili çocuklar, kahraman milletimizin evlatları olarak sizler ülkemizin geleceğisiniz. Geleceğimizi temsil eden çocuklarımız, geçmişten aldığınız güçle milletimizin geleceğini şekillendireceksiniz. Bu inançla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

Çocuklarımız milli egemenliğimizin teminatıdır.

O. Abdullah Özdemir / Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir kez daha büyük bir gururla ve değerini her geçen gün daha iyi anlayarak kutluyoruz. “Özgürlüğün, eşitliğin ve adaletin temeli milli egemenliktir” diyen Atatürk, bu güzel ve anlamlı günün tüm coşkusunu, yarınlara sahip çıkacak olan çocuklarımıza bırakmıştır. 23 Nisan Bayramı’nı özellikle çocuklara hediye etme ve bu coşkulu bayramı dünya çocukları ile paylaşma fikri, ülkemizin dostluk, kardeşlik ve hoşgörü anlayışının en güzel göstergelerinden biridir. Bu vizyon, tüm dünya çocuklarını güçlü bir bağ ile birleştiriyor; Daha keyifli ve huzurlu bir gelecek için ekilen en verimli tohumdur. Bu yıl 103. yılını kutlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı, sadece Kurtuluş Çabasının değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin muasır medeniyet yolculuğunun da en kıymetli kilometre taşlarından biridir. Bu emanetin en büyük koruyucusu ve gelişimin en kıymetli anahtarı çocuklarımızdır. Kurtuluş Savaşı’nın hemen sonrasında, ‘muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak’ Ulu Cumhurbaşkanımız tarafından en büyük hedef olarak belirlenmişti. Milli egemenlik ve demokrasi bilinciyle yetişmiş, bilgiyle donatılmış, yeniliğe ve gelişmeye açık çocuklarımız, bu hedefe ulaşmak için hayalleri ve çalışma azmiyle geleceğimizin mimarları olacaklardır. Biz iş dünyası olarak ülkemizi medeniyet yarışında daha ileriye götürmeyi, çocuklarımıza refah, yaşam kalitesi, sosyal, kültürel ve maddi zenginliklerle dolu bir ülke bırakmayı hedefliyoruz; Demokrasinin ve Cumhuriyetimizin gücüyle daha fazla yatırım, üretim ve istihdam için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyeti bize emanet eden, temellerini eşsiz emek ve özveriyle attığı Ulu Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum. Milletimizin ve ‘yarınların büyükleri, geleceğimizin teminatı’ olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

hinis-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu