Teknoloji

Otomatik olarak susturulacak: WhatsApp’ın yeni özelliği bilinmeyen numara kabusuna son verecek

Meta’nın anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcıların bilinmeyen numaralardan gelen aramaları otomatik olarak susturmasına olanak tanıyan yeni bir gizlilik özelliği alıyor . Bu özellik, bilinmeyen kişilerden gelen dolandırıcılık veya spam olabilecek çağrıların filtrelenmesine yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

WhatsApp, otomatik olarak sessize alınan aramaların Aramalar sekmesinde ve bildirimlerinizde görüneceğini söylüyor. Bu formda, bunları daha sonra inceleyebilir ve değerli bulursanız geri dönebilirsiniz.

Yeni WhatsApp bilinmeyen arayan sessize alma özelliğini kullanmak için Android veya iOS cihazınızda uygulamanın en son sürümünü çalıştırıyor olmalısınız.. Ayarlar > GizlilikSekmeye gidip aşağı kaydırdığınızda göreceksiniz aramalar Musluk . Bir sonraki ekranda, Bilinmeyen Kullanıcıları Sessize AlYazan seçeneği etkinleştirin.

Gizlilik Kontrolü aracı

Bu yeni özelliğin yanı sıra WhatsApp, değerli ima edilen ayarlarda size rehberlik edecek adım adım kullanıcı arayüzüne sahip yeni bir Gizleme Denetleyicisi aracı da ekledi. Uygulamadaki Örtülülük sayfasında “ Kontrolü Başlat” seçeneğine dokunarak özelliği kullanabilirsiniz.

Kısa bir süre önce başlatılan anlık mesajlaşma uygulaması, kullanıcıların ima edilen sohbetlerini sadık bir klasörde gizlemelerine olanak tanıyor. Sohbet Kilidi adlı bir gizlilik özelliği kullanılabilir hale getirmişti. Ayrıca, uzun zamandır beklenen gönderilmiş mesajları düzenlemenizi sağlayanözelliği de eklendi, yeni bir Güvenlik Merkezi başlatıldıve uygulamalarını Android ve iOS için yeniden tasarladı.

WhatsApp’ın son zamanlarda kazandığı yeni özellikler arasında, yöneticilerin takipçilerine tek taraflı bildirimler göndermesine olanak tanıyor. Kanal özelliği de var.

WhatsApp, beta sürümlerinde görüldüğü üzere kullanıcıların görüntülü görüşme sırasında görüntülü görüşme yapmasına olanak sağlıyor. ayrıca ekranlarını paylaşabilecekleri bir özelliği test ediyor . WhatsApp Beta, kullanıcıların taşınabilir cihazlarda 60 saniyeye kadar kısa resim bildirimleri göndermesine olanak tanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu