Haber

TFF’de çılgın iddia: Mesut Özil ve Abdullah Avcı

Türkiye Federasyonu’nun Perşembe günü yapacağı seçim, değişim ve köklü atılımlar vaat ediyor. Bu seçim, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin eski yönetim yerine kendi profesyonel ve amatör kadrosunu kurarak yoluna devam edeceği anlamına geliyor.

Akşamın haberine göre; Federasyona giden Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç tarafından “haber sızdırmakla” suçlanan Yusuf Günay yönetimde olmayacak. Ali Koç, Fenerbahçe’yi temsil etmesi gereken isimleri de bildirdi.

Köklü değişiklikler olacak

Galatasaray, Yusuf Günay’ın yerine istendi. Şu anda bu görev için düşünülen isimlerden biri de Ural Aküzüm.

Beşiktaş cephesinden Hüsnü Güreli geliyor. TFF’nin mali işlerinin kendisine emanet edilme ihtimali yüksek.

Listede yer alabilecek isimlerden biri de eski İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü İrfan Karakaş.

Alkin Kalkavan, Müslüm Özmen devam ediyor. Cengiz Fazilet, Abdullah Altunkum yedeklerden ana yönetime gelecek isimler. Trabzon kanadından yönetime giren Yalçın Orhan’ın yerine şu anda başkan yardımcısı olan Serkan Kılıç’ın gelmesi bekleniyor.

Hamit Altıntop gidiyor

Ali Düşmez, Murat Aksu, Yusuf Günay, Talat Papatya, Erman Kalkandelen, İdil Demirbağ Süer, Hamit Altıntop gidiyor, Volkan Can gidiyor. Nüket Küçükel Ezberci, Madrid Büyükelçisi olduğu için yeni yönetimde fiilen yer almayacak.

9 yıllık süre sona eriyor

En değerli değişikliklerden biri de Genel Sekreter Kadir Kardaş’ın emekli olması. TFF’de 9 yıldır bu görevi yürüten Kardaş yeni dönemde olmayacak. Eski bir DPT geçmişi olan Avea’nın CEO’su Erkan Akdemir, Kardaş’ın yerine geçeceği düşünülen isim.

Altıntop yerine Mesut Özil

Asıl bomba Milli Takım cephesinde. Hamit Altıntop’un ayrılmasıyla boşalan görevi Mesut Özil’in üstlenmesi bekleniyor.

Kuntz yerine Avcı

O zaman TFF’nin ilk icraatlarından biri teknik direktör değişikliği olacak. Letonya maçının devre arasında oyuncularla tartışan Kuntz, adeta istenmeyen adam oldu.

Hakan Çalhanoğlu’nun Samsun’da Başkan Mehmet Büyükekşi’ye giderek, “Hocayı istemiyoruz” dediği söyleniyor. Bu nedenle hoca değişikliği kaçınılmazdır.

Abdullah Avcı’nın bu görevi devralması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Mehmet Büyükekşi’nin de Milli Kurmay Başkanlığı’nı yerli bir öğretmen çalıştırma fikrinin olduğu biliniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu