İçerik

Uzmanlardan TikTok uyarısı: Çocuklarınız eğlendiğini zannederken ölebilir

Tüm dünyada aynı anda hem popüler hem de tartışmalı olan sosyal medya platformu TikTok ile Türk uzmanlar da değerli uyarılarda bulundu.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan uzmanların görüşleri ve işte o açıklamalar;

Avukat Prof. Dr. Seyithan Deliduman, “TikTok, kullanıcıların bir çok olumsuz içeriğe maruz kalmasına neden olmakla kalmıyor, aynı zamanda kullanıcılarının değerli bir bölümünü özellikle çocuklar ve gençler bilerek veya bilmeyerek hata yapmaya itiyor veya teşvik ediyor. Kullanıcılar özellikle TikTok’ta tehdit ve hakaret yüklüdür.Birçok suç türü işliyor.Daha da kötüsü terör ve terör kabahatlerini bilerek veya bilmeyerek övme-propaganda hatasını işleyerek başlarını belaya sokabilirler.Uygulamada bunun gibi birçok örnek var. . Soruşturma veya dava açıldığında birden fazla kişi pişmanlık duyuyor ama artık çok geç. Bu nedenle TikTok kullanımına ilişkin değerli yasal düzenlemeler bir an önce yapılmalı” önerisinde bulundu.

“MUTLU ZAMAN OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜNDE ÖLEBİLİR”

Sosyolog Şükran Şensözen, “Bilindiği üzere tüm dünyada aynı anda hem seviliyor hem de tartışılıyor. Son günlerde uzmanların yaptığı bir uyarı gerçekten dikkat çekiciydi: “Sıkılan çocuklarınız bayram geçirdiğini zannederken ölebilirler. TikTok sayesinde iyi eğlenceler!. Kullanım yaşı 13 olan günümüzün fenomen uygulamalarından biri olan Tiktok, gençler arasında rekabete yol açan challenge gibi hareketlerle ister terör örgütlerine teşvik edilsin, ister farklı zararlı konularda birçok gencin ölümüne neden oluyor.

“SCUSH VE ARGO ÇOK YOĞUN”

Siyasi Bağlayıcı Taner Akkuş, bağımlılık yapan bu uygulamada küfür ve argo telaffuzların yoğun bir şekilde kullanıldığını belirtirken, TikTok uygulamasının şiddet, cinsellik, rahatsız edici çıplaklık, uyuşturucu kullanımı, siber taciz ve cinsel istismar gibi durumlarda teşvik edici rol oynadığını belirtiyor. olduğunun altını çizdi

“TİKTOK KAPALI OLSUN, ARTIK YETER”

Artık terörün ve terör örgütleri gibi yapıların propaganda aracı haline geldiğini belirtti. Taner Akkuş, bu tür tehlikelere dikkat çekerek, başta gençler olmak üzere tüm toplumun milli ve manevi değerlerine verilen zararlara karşı aileleri uyardı. Kapatılsın, Yeter artık!” diyerek sözlerini tamamladı.

“Zorla Silme ÇÖZÜM DEĞİLDİR”

Ahde Vefa Platformu Lideri Nuran Kırlak, “Gençlerin ve çocuklarımızın bu tür uygulamaları kullanmalarına karşı çıkmanın, uygulamaları zorla silmenin veya telefonlarına el koymanın bir yolu olmadığını gözlemliyoruz. , kişisel bilgiler ve çocukların daha sadık bir sosyal medya deneyimi yaşaması için. Bu doğrultuda hükümetlerin TikTok ve benzeri sosyal medya platformları için önemli çalışmalar yapması gerekiyor. Bu muhtaçlık özellikle toplumda en savunmasız grubu oluşturan çocuklar için değerli. Yasa koyucular ve teknoloji firmaları küresel, bölgesel ve ulusal düzeyde ortak hareket ederek koordineli çalışma yapılmalı.” uyardı.

“İÇERİK ÜRETİCİLERİ KONTROL İLE ENGELLENEBİLİR”

Eğitim Müdürü Bera Zeyneb Türkmen, “Sosyal medya düzenleme kanunu temelinde Tiktok başta olmak üzere tüm sosyal medya platformlarında müsrif içerik oluşturulması kısıtlanmalı veya engellenmelidir. platformların ideolojilerine uymuyorsa hesabınız zarar görür.Gönderiniz de kısıtlanır.Sapkınlık, vatan hainliği, terörizm vb. temalı zararlı içerik oluşturan her hesaba benzer uygulama yapılmalıdır. adetlerimize uymayan, Türk devleti sınırları içinde bakanlık denetiminde düzenlenecek denetimlerle. Kullanıcıların sosyal medyaya girişleri engellenemez ama denetimle içerik üreticileri engellenebilir. Hesapları kapatılabilir” dedi.

“ACİL ADIMLAR GEREKİYOR”

Eğitimci Özgür Akkuş, “TikTok, kullanıcıların kısa görüntüler çekerek değerli anlarını paylaştığı eğlenceli bir platform. TikTok bu anlamda gençler ve çocuklar arasında popülaritesini korumaya devam ediyor. Bu uygulamada farkında olmadan terör örgütlerinin propagandasından, hata örgütlerinin söylemlerinden faydalanıyorlar.Irkçılık ve nefret suçları gibi şiddet içeren içeriklere maruz kalıyorlar.TikTok uygulamasının bu şekilde kullanılması toplum gününe önemli zararlar veriyor. Yetkililerin bu konuda acil önlemler alması toplumun geleceği ve huzuru için bir kuraldır.Çocuklarımızın rahatlıkla ulaşabileceği bu uygulamanın asıl denetimi çocuklarımızın ve gençlerimizin kişisel sorumluluğundadır. Bilgilerinin korunmasında inançla adımlar atılması aciliyet arz etmektedir.Gençlerimizi ve çocuklarımızı korumak, inançlı bir şekilde yaşamalarını sağlamak birinci görevimizdir. TikTok uygulamasının yaygınlaşmasında rolü olan yetişkinlere de bu anlamda değerli bir misyon düşmektedir.”

karesiajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu