Haber

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final maçında Manchester City, Real Madrid’i 4-0 mağlup etti.

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en değerli turnuvasının yarı final rövanş maçında ilk maçında 1-1 berabere kalan takımlardan İngiltere temsilcisi. Manchester City, İspanya’nın Real Madrid takımını Etihad Stadyumu’nda ağırladı.

Polonyalı hakem Szymon MarciniakKarşılaşmaya üst üste ataklarla başlayan ev sahibi ekip, Rodri, Jack Grealish, Kevin De Bruyne ve Erling Haalandİlk dakikalarda yakaladığı gol pozisyonlarını değerlendiremedi.

City’de baskısını artıran De Bruyne’nin ara pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Bernardo Silva, 23. dakikada meşin topu filelere getirerek takımını 1-0 öne geçirdi. yerden şut ile sağ köşe.

oyuna katılmaya çalışıyorum Real Madrid’deCeza sahası dışında meşin yuvarlakla buluşan Toni Kroos, 35. dakikada yaklaşık 30 metreden topa sert vurdu ve top üst direkten döndü.

Manchester City’de ceza sahasına dripling ile giren İlkay Gündoğan, savunmadan dönen topu kale önünde Bernardo Silva’ya yöneltti. Portekizli oyuncu, kendisinin ve ekibinin ikinci golünü 37. dakikada düzgün bir kafa vuruşuyla kaydetti ve ilk yarının skorunu belirledi: 2-0.

Silva, Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Lionel Messi ve Robert Lewandowski’nin Real Madrid’e iki gol atmayı başarmasının ardından üçüncü oyuncu oldu.

İkinci yarıya daha agresif başlamak Real Madrid’de50. dakikada David Alaba’nın kavisli ve sert serbest vuruşunda City kalecisi Ederson şık bir kurtarışla topu kornere çeldi.

Kontra ataklarla etkili olan City grubunda İlkay Gündoğan’ın topuk pasıyla ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Haaland’ın 73. dakikada yerden şutu kaleci Thibaut Courtois’ten döndü ve meşin yuvarlak üst direğe çarparak kornere gitti.

City’de ataklarını sıklaştıran De Bruyne’nin sol kanattan serbest vuruşunda Manuel Akanji’nin kafa vuruşu Real Madrid defans oyuncusu Eder Militao’ya çarptı, yön değiştirip filelerle buluştu. Brezilyalı oyuncunun kendi kalesine attığı golle City rakibini 3-0 öne geçirdi.

Son dakikalarda risk alan ve birçok oyuncuyla hücuma geçen Real Madrid’in Karim Benzema ve Dani Ceballos ile attığı gollerde kaleci Ederson başarılı oldu.

City’de geç kalan iki oyuncudan biri olan Phil Foden’ın orta pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Arjantinli Julian Alvarez teknik vuruş için topa 90+1’lik vuruş yaptı. dakikada filelere gönderdi ve takımının sahadan 4-0 galip gelmesini sağladı.

Real Madrid’in teknik direktörü Carlo Ancelotti ise Alex Ferguson’u geride bırakarak 191 maçla turnuva tarihinde en fazla forma giyen teknik direktör oldu.

Şampiyonlar Ligi tarihinin en başarılı kadrosu Real Madrid’i 14 kupayla eleyen Manchester City, 2021’den sonra ikinci kez turnuvada son iki takım arasında kaldı. İngiliz ekibi, Cumartesi günü İtalyan ekibi Inter ile karşılaşacak. 10 Haziran’da İstanbul’da Atatürk Olimpiyat Stadı’nın ikinci kez ev sahipliği yapacağı finalde.

pazarcik-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu