Haber

Kahramanmaraş’ta enkazdan çıkarılan adam, tedavisinin ardından kendisini kurtaran köpekle buluştu.

Kahramanmaraş’ta yaşanan sarsıntıların ardından geriye acı hikayeler ve mucizevi kurtarışlar kaldı.

6 Şubat’ta meydana gelen 2 şiddetli depremde binlerce can enkaz altında kaldı.

Geniş bir coğrafyada hissedilen ve binlerce binanın yıkıldığı depremde arama kurtarma çalışmaları günlerce sürdü.

Zamana karşı yarışta bir cana daha ulaşmak için büyük mücadeleler verildi.

Çakıl köpeği sayesinde bulundu

Depremin merkezindeki enkazdan 3’üncü gün kurtarılan bir diğer kişi de 46 yaşındaki Mehmet Çabuk oldu.

Rod, çöken binanın zemin katındaki kapıcının dairesinde mahsur kaldı.

3 gündür enkaz altında kurtarılmayı bekleyen Çabuk, Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı canlı insan arama kurtarma köpeği Çakıl tarafından bulundu.

“Beni kurtardın, sen benim canımsın”

AFAD, Ankara İtfaiyesi ve özel harekât polisinden oluşan ekiplerin 12 saatlik çalışması sonucu enkaz altından çıkarılan Çabuk, yaptığı aramanın ardından yerini belirleyen arama kurtarma köpeği Çakıl ile görüşmek istedi. hastanede tedavi.

Çabuk’un talebini yerine getiren Ankara İtfaiyesi ekiplerinin enkaz başında düzenlediği toplantıda duygusal anlar yaşandı. Yaşadığı köpek korkusunu hayatı boyunca unutan Çebük, “Beni kurtardın, canımsın, aslansın.”Pebbles’a sarıldı.

“İlk gün biri ‘seni kurtaracağız’ dedi”

Enkaz altında yaşadıklarını anlatan Çabuk, şunları söyledi:

Seslendim, beni kurtaracak kimse yok dedim. İlk gün birisi ‘seni kurtaracağız’ dedi ve gitti. İkinci gün biraz uyudum, saate baktım sabah olmuştu. Beni kurtaracak kimse var mı diye tekrar aradım, tekrar baktım kimse yokmuş.

“Dışarı çıktıktan sonra köpekleri sevmeye başladım”

Üçüncü gün sabah saat 07.05’te enkazın altından tekrar yardım istediğini anlatan Çabuk, enkazın üzerinden ilk olarak köpek sesi duyduğunu söyledi.

Ankara İtfaiyesi’nden bir görevlinin kendisiyle iletişime geçtiğini ifade eden Çabuk, şöyle devam etti:

Bir insan ‘Sesimi duyuyorsan 3 kere vur’ diyor. söz konusu. Elimde bir kesik vardı. 3 kez vurdum. Ondan sonra sesini duydum. ‘İyi misin?’ ‘Evet, iyiyim’ dediler. Söyledim. Köpek hala havlıyordu. Sabah 08:00’de küçük bir delik açtılar. Akşam 20.30’da beni kurtardılar. Oradan hastaneye götürdüler. Hastaneden çıktıktan sonra PTT’de kalmaya başladım. Burada bana çok yardımcı oluyorlar.

Kurtarılmamın ertesi günü beni kurtaran köpek geldi. Köpek beni hemen tanıdı. Ben köpeğe sarıldım, o da bana sarıldı. Köpek olmasaydı, beni bulamazlardı. Dışarı çıktıktan sonra köpekleri sevmeye başladım. Beni kurtaran köpeğin adı Çakıl’dı. Ah Çakıl’la sarıldık ama nasıl sarıldık? Çakıl seviyorum. Köpekten korkardım, asla yaklaşamazdım. Kaygılarımı aştım çok şükür artık köpeklerden korkmuyorum.

“Ödediğimizin karşılığını aldığımızı o an hissettik”

Ankara İtfaiyesi uzman köpek eğitmeni Ergin Yılmaz, Mehmet Çabuk ile kurtarma köpeği Çakıl’ın görüşmesi ve kurtarma çalışmaları sırasında yaşadıkları bu olayı unutamadığını söyledi.

Yılmaz şu ifadeleri kullandı:

Enkazdan kurtardığımız apartmanın sorumlusu Mehmet Bey’in korktuğu için hayatı boyunca köpeğe dokunamadığını öğrendik. Mehmet Bey’in köpeğimize sarılıp teşekkür etmesi ‘işte bu’ dedirtti bize. O an, ödediğimizin karşılığını aldığımızı hissettik. O anki duygu ve coşkuyu tarif edemem.

haber-yerkoy.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu