Ekonomi

Tutarsız dördüncü mali çeyrek finansal sonuç açıklamasının ardından Wise hisseleri %7 değer kaybetti

Wise PLC (WISE) hisseleri, şirketin finansal analistlerin tahminlerini karşılamayan üç aylık kazançlarını açıklamasıyla Londra finans piyasasında %7’yi aşan bir düşüş yaşadı.

Mali yılın son çeyreğinde kazançlar %24 artarak 277,2 milyon sterline ulaşırken, yıllık gelir 1,05 milyar sterlin olarak gerçekleşti ve bu rakam analistlerin ortalama tahminlerinin %1 altında kaldı.

Bu çeyrekte gerçekleştirilen işlemlerin değeri %14 artarak 30,6 milyar sterline ulaşsa da, bu rakam beklenen 32,12 milyar sterline ulaşamadı.

Müşteri sayısı tahmin edilen 7,92 milyona kıyasla 7,91 milyon ile tahminlerin biraz altında kaldı. Bununla birlikte, şirketin aldığı ücret yüzdesi %0,91 ile beklentiler doğrultusunda gerçekleşti.

Şirketin 2024 mali yılı kârı, olumlu faiz oranlarının da desteğiyle %46 oranında artarak yıllık %42 ila %44 büyüme tahminlerini aştı.

Sadece son çeyrekteki kazançlar geçen yılın aynı dönemine kıyasla %36 oranında artarak 381,2 milyon £’a ulaştı ve bu da ortalama tahminin yaklaşık %1 üzerinde.

Wise ayrıca düzeltilmiş FAVÖK (Faiz, Vergi, Amortisman Öncesi Kâr) marjlarının son derece güçlü olmaya devam ettiğini ve şirketin orta vadeli minimum %20’lik tahminini aştığını belirtti.

Morgan Stanley analistleri, “Bu eğilimin zaten ortalama tahminlere yansıdığının farkındayız ve bu nedenle bu duyurunun ardından tahminlerde önemli değişiklikler beklemiyoruz” dedi.

Salı günü yayınladıkları bir notta, “2024’ün dördüncü çeyreğindeki biraz daha zayıf işlem hacimlerini göz önünde bulundurarak, hisse senetlerinin bu sabah biraz daha kötü performans göstereceğini tahmin ediyoruz” dediler.

Firma, artan kazançların ve işlem başına azalan maliyetlerin, yılın ikinci yarısında brüt kar marjını ilk yarıda kaydedilen %74’ün ötesine yükseltmesinin öngörüldüğünü belirtti.

Jefferies analistleri dördüncü çeyrek raporunu “sonuçsuz” olarak nitelendirirken, müşteri tabanındaki güçlü büyümenin “2025 mali yılı için müşteri büyüme tahminine olan güveni pekiştireceğini” belirtiyor. Ayrıca, ‘Diğer Gelirler’in Wise banka kartlarının daha fazla kullanılmasından ve müşterilerin birden fazla hizmetle ilgilenmesinden faydalandığını ve bunun da büyüyen neo-bankacılık faaliyetleri görüşümüzü desteklediğini vurguladılar.”

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

haber-cal.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu