Haber

TOFAŞ ailesi Bursa basınıyla buluştu

BURSA (İGFA) – Genel Müdür Tolga Türkiye Sigorta Basketbol Üstün Ligi’nin 23. haftasında 2 Nisan Pazar günü Gaziantep Basketbol deplasmanında deplasmanda karşılaşacak olan ve FIBA ​​Gençler Basketbol Şampiyonlar Ligi’ne (Gençler) ev sahipliği yapacak olan TOFAŞ’ın Genel Müdürü Tolga Öngören ve Başantrenör Orhun Ene, basın mensupları ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Kulübün düzenlediği “Medya Sohbet Buluşmaları”nda soruları yanıtlayan Öngören, Orhun Ene’nin yeniden ortalarda yer almasından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, “Bundan dolayı çok mutluyuz. Keşke Koç burcumuz hiç ayrılmasaydı. Ama sporda varlar. Şu an baktığımızda zor bir dönemden geçiyoruz. Orhun Ene’nin dokunuşuyla takımın havası ve oynadıkları basketbol çok değişti. Çok umutluyuz, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi normal döneminde önümüzde 8 maçımız var. Gaziantep Basketbol ile çok değerli bir maç oynayacağız. Bu dönemi gerçekten de böyle sorunsuz bir şekilde geçirmek istiyoruz. Önümüzdeki haftalarda alacağımız sonuçlar nereye gittiğimizi daha net gösterecek. Özellikle önümüzdeki yıllarda geleceğimizin çok net olduğunu düşünüyoruz. Bu sene bir kaç şey sayabiliriz, ‘en iyi sen ne dersen onu yaparsın’ ama bizim en iyi yaptığımız şey; Tofaş ve Türk basketboluna Berke Büyüktuncel, Ege Demir ve Özgür Cengiz dahil oldu. İki oyuncumuz özellikle NBA tarafından çok yakından takip ediliyor. Muhtemelen bu yıl dönem başında hayal ettiğimiz yerde değiliz ama bu 2 oyuncunun geldiği noktadan memnunuz.”

Bursa’da basketbolun çok güçlenmeye başladığını vurgulayan Tolga Öngören, “Maçımıza gelen seyircilerimizden de bunu hissediyoruz. En kötü anlarımızda bile bizimle ilgilenmeleri bizim için önemli bir göstergedir. Bu da basketbolun Bursa’da daha çok sevildiğini gösteriyor. O anlamda bu işe değer katacak operasyonlara devam edeceğiz” diyerek 11-15 Nisan 2023 tarihlerinde FIBA ​​Basketbol Şampiyonlar Ligi 18 Yaş Altı Turnuvasına (Gençler BŞL) ev sahipliği yapacaklarını hatırlatarak, “Çok istekliydik. Sonunda burada ev sahibi olmak için can atıyorum. FIBA bize bu organizasyonu verdi. Milli takımları saymazsak bu anlamda Bursa’da düzenlenen ilk uluslararası turnuva olma özelliğini taşıyor. Altyapı yatırımlarımıza katkı sağlamak, ‘Basketbolun şehri Bursa’ mottomuza bir taş daha taşımak ve Bursa’yı spor anlamında tanıtmak açısından önemli bir organizasyon olacak.”

ORHUN ENE: KENDİMİ BURADA HİSSEDİYORUM

Tofaş Basketbol Takımı Başantrenörü Orhun Ene, kulüpteki ikinci döneminde burada kendini evinde hissettiğini söyledi. “Tofaş pişmanlıkla ayrıldığım bir yer oldu” diyerek sözlerine başlayan tecrübeli teknik direktör; “Türkiye’deki oyunculuk kariyerimde hiç İstanbul dışına çıkmadım. Temelde İstanbul dışında spordaki değerlerin farkında değildik. Bursa’ya ilk defa teknik direktör olarak geldikten sonra buradaki değerleri daha iyi gördüm. İstanbul’da birçok kulüpten daha çok basketbola hizmet veren kulüpler Anadolu kulüpleridir. Kısıtlı kaynaklarla ancak şehrin ekibinin desteğiyle yaratılan sinerji farklı. Tofaş’ta bunu ilk geldiğim dönemde yaşadım, açıkçası burayı çok sevdim. Tofaş bana göre Avrupa’nın sayılı kulüplerinden biri. Bunu sportif başarı açısından söylemiyorum, doğal olarak çok daha başarılı kulüpler var. Ama birçok farklı bahiste spora verdiği hizmet açısından Tofaş kulübü özellikle altyapısı, maç atmosferi ve bulunduğu her gün ligde yer alması ile Türk sporuna hep renk katmıştır. Bugün bulunduğumuz ligde ne kadar zor zamanlar geçirsek de zirvedeki sıkıntıların dışında kendi düzeninde çalışan bir kulübün altyapısı, gençleri yetiştirme çabası ve ülkemizi temsil edecek oyuncular gelecekte bu salonları kullanarak Ulusal Grup’ta. Bu kulüp için çok değerli” dedi.

Hem altyapıya yatırım yapan hem de aldığı sonuçlarla fark yaratan ve bu yapıyı farklı kulvarlarda sürdüren çok az kulüp olduğunu vurgulayan Ene, “Burada başarıya ulaşırken bu yapıyı sürdürmek ve başarılı kılmak kolay değil. Bu yüzden kulüplerin iniş çıkışları oluyor. Tekrar burada olduğum için çok mutluyum. Ben burayı İstanbul’dan farklı görüyorum. Belli bir noktadan sonra insan kendini doğup büyüdüğü yere değil, ait olduğu yere yakın hisseder. Buraya geldiğimde sanki motamot bu duygularla evime gelmiş gibi hissettim. Genelde dönem ortasında kadro almak benim antrenörlük mesleğimde yoktu. Orta vadeli kadro alma konusunda sıkıntılar yaşanıyor ve bu sıkıntıları yaşıyoruz. Ama son haftalarda basketbolun çıtasını bir şekilde yükselttiğimizde ne kadar kaliteli bir takım olduğumuzu gösterdik. Şimdi çok değerli 8 maçımız var. Bizim için artık lig bazında başlıyor. Geldiğim günden beri salondaki o atmosfer, maçlarda seyircilerin beklenen sonuçları alamamasına rağmen takıma olan inançlarını kaybetmemeleri, taraftarları destekleyen bir yapıda olmaları bizim için çok değerli. kulüp. Her oynadığımızda onlara karşı bir sorumluluk hissediyoruz. Onlara buradan da teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Kalan periyotta da kendilerinden beklenen basketbolu ortaya koyacaklarına inandıklarını belirten Orhun Ene, şu ifadeleri kullandı; “Kulüpteki ilk dönemimin aksine bu dönemde şöyle bir şey gördüm; Benim yokluğumda Frutti Extra Bursaspor Bursa basketboluna çok şey kattı. Ayrıca çok değerli işler yapıyorlar ve sportif anlamda elde ettikleri başarıların temelinde Tofaş kulübünü bu işte başarılı olmaya itiyorlar. Rakip olmamıza rağmen iki taraf da birbirinin başarısından keyif alıyor. Günümüzde Pınar Karşıyaka, Bursaspor gibi kulüplerin varlığı; Tofaş’ın böyle bir düzenlemesinin olması ve Türk Telekom’un Ankara’da basketbola katkısı, baktığınız zaman Türk basketboluna büyük katkı sağlıyor. Kalan periyotta alacağımız galibiyetlerle kendimize olan inancımızı kazandıktan sonra bu periyodun sonunda ve önümüzdeki süreçte bizden beklenen basketbolu ortaya koyacağız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu