Haber

TİKA KPSS 75 puanla uzman yardımcısı alımı yapıyor! Başvuru detayları nelerdir?

tarihli Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendindeki genel hükümlere göre Türk İşbirliği ve Bütünleşme Ajansı (TİKA) Maliye, Uluslararası İlişkiler, Hukuk, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği 14.07.1965 tarih ve 657 sayılı TİKA Uzman Yardımcısını ekiplerine alacaklarını açıkladı. Yayınladığı duyuru ile başvuru sürecinin tüm detaylarını açıklayan kurum, adaylardan en az 75 KPSS puan kuralı istiyor.

BAŞVURU TARİHİ VE YÖNTEMİ

TİKA Uzman Yardımcısı giriş sınavı başvuruları 9 Ocak 2023 ve 23 Ocak 2023’ten itibarenbugüne kadar devam edecek.

e-Devlet Yoluyla TİKA – Türk İşbirliği ve Bütünleşme Ajansı – Meslek Kapısı Kamu Alımları veya Meslek Kapısı ( https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden başvuru yapacaktır.

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

1) 14.07.1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendindeki genel hükümleri taşımak,

2) En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerin yukarıda belirtilen bölümlerinden veya Türkiye’de ve yurt dışında Yükseköğretim Kurulu tarafından eşdeğerliği kabul edilen yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

3) 01/01/2023 itibari ile 35 (otuzbeş) yaşını doldurmamış olmak.

4) Askerlik yaşını doldurmuş erkek adaylar için askerliğini yapmamış olmak,

5) Son başvuru tarihi itibari ile ÖSYM tarafından 2021 ve 2022 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS):

a) Birinci kümede yer alanlar için KPSS P19 puan türünden en az 75 puan almış olmak,
b) İkinci kümede yer alanlar için KPSS P34 puan türünden en az 75 puan almış olmak,
c) Üçüncü kümede yer alanlar için KPSS P4 puan türünden en az 75 puan almış olmak,
ç) Diğer kümelerde yer alanlar için KPSS P3 puanı bakımından en az 75 puan almış olmak.

6) 2021-2022 yılı Yabancı Dil Yeterlilik Sınavlarında (YDS) ve 2023 yılında Elektronik Yabancı Dil Sınavında (e-YDS) İngilizce, Fransızca, Arapça, İspanyolca veya Rusça dillerinden en az biri, sonuç giriş sınavı için son tarih prestiji ile ilan edilmiştir. (B) düzeyinde bir puana sahip olmak veya Yükseköğretim Kurulu tarafından eşdeğer kabul edilen ve uluslararası geçerliliği olan bir belgeye sahip olmak. Bu kurallara uymayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

RESMİ DUYURU METNİ İÇİN TIKLAYINIZ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu