Haber

TEKİRDAĞ’DA ŞEHİTLER İÇİN ÇANAKKALE’YE YÜRÜYEN BÜYÜK MİSAFİR

ZAFERİN 108. yılında Çanakkale Gazisi’nin torunu ve Tokat Onbeşli Torunlar Derneği Başkanı Saffet Gümüş, “İstanbul-Çanakkale’den “Torundan Dedeye Vefa Yürüyüşü” ile Tekirdağ’a ulaştı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü etkinlikleri kapsamında Çanakkale Gazisi’nin torunu Tokat Onbeşli Torunlar Derneği Başkanı Saffet Gümüş, düzenlediği ‘Torundan Dedeye Vefa Yürüyüşü’nün 4. gününde Tekirdağ’a geldi. önceki gün İstanbul’dan başladı. Dönemin askeri üniformasını giyen Gümüş, “Sevdamız vatan, sevdamız vatan, sevdamız bayrak dedik. Dün olduğu gibi bugün de bayrağımızı elimize aldık, ecdadımıza gidiyoruz. .Çünkü yokluk sefalet ortasında bize bu vatanı bu bayrağı emanet ettiler.Allah Çanakkale ruhunu bizden eksik ediyor.Daha gidecek çok yolumuz var yorulduk karlı buzlu yollarda üşüdük ayaklarım patladı kurban olsun.Çünkü onlar bu toprakları bizden daha zor durumda bıraktılar biz bu topraklara sahip çıkmaya ve sahip çıkmaya çalışacağız.Gençlere diyorum ki ‘Gençler lütfen Çanakkale.Allah ruhunuzu ıslah etsin’ sen vatana, bayrağa ve devlete sahip çık.’ Bugün 4. günümüzde Tekirdağ’a geldik. Bağcılar Belediye Başkanımız Abdullah Özdemir’den aldığım emaneti nasip olursa 18 Mart’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a devredeceğim. Oradan da İstanbul’a döneceğiz.” dedi.

İstanbul’dan Çanakkale’ye 400 kilometre yürüyecek olan Gümüş, Tekirdağ’da kendisini karşılayan Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Uzunlar’a Türk Bayrağını takdim etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu