Ekonomi

Süper zenginler 2022’de toplam 10 trilyon dolar kaybetti

Bunlara “UHNWI” denir. “Ultra yüksek net varlığa sahip bireyler…” Yani “ultra yüksek net varlığa sahip insanlar…” Birleşmiş Milletler’e göre dünya nüfusu 8 milyar… İngiliz danışmanlık şirketi Knight Frank’e (KF) göre, Türkiye’nin nüfusu UHNWI sayısı 218 bin…

2010’dan beri süper zenginlerin servetini inceleyen KF’ye göre, UHNWI’ler 2022’de “üçlü şok” ile sarsıldı: “Enerji krizi, ekonomik durgunluk ve jeopolitik nedenler…” 2021’de süper zenginler bir 101.5 trilyon dolarlık toplam servet.

Bu üçlü şok nedeniyle, toplam servetleri yüzde 10 arttı ve 10 trilyon kayıpla 91.4 trilyon dolara düştü. KF’nin baş araştırma sorumlusu Liam Bailey, “Yıllarca süren bol kazançtan sonra, süper zenginler 2022’de tarihi bir darbe aldı” diyor.

Lüks konaklar el değiştirdi

Rapora göre, 10 UHNWI’den sadece 4’ü servetini artırabildi. Kişisel servetlerinde ortalama yüzde 17’lik bir düşüş gören Avrupalı ​​süper zenginler en çok etkilendi. Onları yüzde 11’lik bir kayıpla Okyanusya ve yüzde 10’luk bir kayıpla Amerika’nın süper zenginleri izliyor.

Orta Doğulu ve Asyalı zenginler yüzde 7 ile “nispeten” daha az düştü ve Afrikalı zenginler yüzde 5 ile. Sonuç: dünyanın dört bir yanındaki lüks konaklar, 2022’de süper zenginler arasında el değiştirdi.

Örneğin, Londra ve New York’ta 25 milyon doların üzerinde 43 malikane satıldı. Bu iki şehri Los Angeles (39), Hong Kong (28) ve Miami (23) izledi. Bailey’e göre süper zenginler, ekonomik dalgalanmalara ve artan belirsizliğe rağmen lüks gayrimenkullere yöneldi.

mahmudiyehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu