Haber

Pompeo’nun Türkiye hakkındaki iddialarına Mevlüt Çavuşoğlu’ndan sert tepki: Gerçek dışı bilgiler var

Mike Pompeo’nun “Asla Bir Santim Verme: Sevdiğim Amerika İçin Savaşmak” adlı kitabı çıktı. Kitapta Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yöneltilen suçlamalar büyük tartışma yarattı.

POMPEO TEZİ BULDU

Pompeo’nun kitabında, “Erdoğan, Başkan Yardımcısı Pence ile birkaç dakika özel olarak görüşmek istediğini söyledi. Yaklaşık yarım saat sonra ev sahiplerimize başkan yardımcısını görmem gerektiğini söyledim. Boşu boşuna. Aradan yirmi dakika daha geçti ve ben de ayrıldım. Koridorda izinsiz yürüdüm ve Erdoğan ve Pence ile koridorda yürüdüm.” Buluştuğu odanın kapısını iterek açmaya çalıştım.

DARBE GİRİŞİMİ GÖRÜNTÜSÜ OLDU

Sonra muhatabıma kapıyı kıracağımızı söyledim. Pence’in 2017’de CIA Direktörü olarak Türkiye’ye ilk ziyaretimde izlemek zorunda kaldığım 2016 darbesini anlatan üç saatlik videonun aynısına maruz kalmasından endişelendim. akıl sağlığı sorunu!”

“GERÇEK OLMAYAN BİLGİ”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, irticaî kitabında Pompeo’nun Türkiye’ye yönelik iddialarına yanıt verirken, “Pompeo, bence bu kitabı cumhurbaşkanı adaylığı için ya da adaylık kampanyasını başlatmak için yazdı. Bence öyle. Bir kere şu var ki; Bu iddialar hakkında yanlış bilgi var.” Yüksek sesle söylüyorum. Buna yalan diyebilirsin. Bir abartı ve çifte standart var. Ayrıca ABD’nin teröre verdiği destek konusunda büyük bir yanılgı, yargı sürecine konu olmaması için dezenformasyon yapılıyor.” dedi.

“TÜRK ORDUSU DEAŞ’A KARŞI ÇÖZÜMLE MÜCADELE EDEN TEK ORDUDUR”

“Türk ordusunun DEAŞ’ı yenecek kapasitede olmadığını gördüğümüzü söylemek ibret vericidir.” Çavuşoğlu, “DEAŞ’a karşı göğüs göğüse savaşan tek NATO ordusu Türk ordusudur. Biz Suriye’de DEAŞ’lı teröristleri tasfiye ederken ve Suriye’nin kuzeyini temizlerken, Pompeo döneminde ABD, YPG/PKK ile birlikte, DEAŞ’lıları otobüs ve otobüsle götürenlerin, “Bugün Afganistan’da meydana gelen terör saldırılarının sorumluları onlar. Türk ordusunun kapasitesini herkes gördü. NATO’nun en büyük ikinci kuvveti olan Türk ordusunun gücünü herkes gördü.

“LİDERLER OLMADAN GİRMEK YANLIŞTIR”

Öte yandan 2019’da İstanbul’daki toplantıda Pompeo’nun yanındaydım. Belgelerini ciro edilemez bulduk, ardından yeni belgeyle müzakere ettik. Bu ortak açıklamanın yükümlülüklerini yerine getirmediler, dürüst olmadıklarını gösterdiler. Cumhurbaşkanımız ile Pence arasında baş başa görüşme gerçekleştirildi. Bu süre zarfında Pompeo’nun sıkıldığını gördük. Protokol gereği liderler varken içeri girmenin yanlış olmayacağını söyledim” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu