Ekonomi

MoneyLion hisse senedi fiyat hedefi B.Riley’de sağlam 4. Çeyrek raporu ve rehberlik üzerine yükseltildi

MoneyLion Inc. (NYSE: ML) Pazartesi günü B.Riley’den olumlu bir görünüm aldı ve firma şirketin hisseleri üzerindeki fiyat hedefini 102 dolardan 127 dolara yükseltirken, Satın Al notunu korudu. Ayarlama, MoneyLion’un güçlü dördüncü çeyrek performansını ve 2024’ün ilk çeyreği için umut verici ilk kazanç kılavuzunu takip ediyor.

Finansal teknoloji şirketi, toplam gelirinde %19’luk bir artışla 113 milyon $’a ulaştığını ve 16,5 milyon $’lık düzeltilmiş FAVÖK elde ettiğini bildirdi. Bu rakamlar B.Riley’nin gelir tahminleriyle uyumluydu ve beklenenden daha iyi marj performansı nedeniyle FAVÖK projeksiyonlarını aştı. Analist, çeyrekte yaklaşık 1,9 milyon yeni müşteriyle şirketin önemli bir müşteri büyümesi kaydettiğini ve bunun 14 milyon müşteriye ulaşarak yıldan yıla %115’lik bir artışa işaret ettiğini belirtti.

MoneyLion yönetimi ayrıca 2024’ün ilk çeyreği için 15 milyon ila 18 milyon dolar arasında bir düzeltilmiş FAVÖK öngörüsünde bulundu. Bu tahmin, B.Riley’nin daha önceki 10,6 milyon dolarlık FAVÖK tahminini ve marj beklentilerini aşıyor.

Firmanın MoneyLion için 2024 ve 2025 yıllarında revize edilmiş düzeltilmiş EPS tahminleri şimdi sırasıyla 4,50 $ ve 7,50 $. B.Riley’nin analisti, MoneyLion’un mevcut işlem değerinin, büyüme ve kârlılık dengesini gösteren “40 Kuralı” dönüm noktasına yaklaşan bir platform şirketi için oldukça düşük olduğuna inanıyor. Yeni fiyat hedefi olan 127 $, firmanın 2025 düzeltilmiş EPS tahmininin 17 katına dayanıyor ve piyasaya ve diğer yüksek büyüme, ağ etkisi odaklı iş modellerine kıyasla bir indirim öneriyor.

Güçlü finansal performansa ek olarak, B.Riley’nin güncellenmiş görünümü, MoneyLion’un EY ile kurumsal ortaklık ve MoneyLion WOW abonelik hizmeti gibi yeni girişimlerinden elde edilecek potansiyel kazançları hesaba katmıyor. Firma, bu gelişmelerin şirketin gelecekteki kazançları için ek muhafazakar tahminler sağlayabileceğini öne sürüyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haberkalecik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu