Ekonomi

‘Minik Ev’de öne çıkan şehir ve kasabalar hangileri?

İSTANBUL (İGFA) –Türkiye genelinde Tiny ev üretimine uygun olarak pazarlanan öne çıkan bölgeleri sıralayan EVA Gayrimenkul Değerleme Kıdemli Müdürü Fazilet Akyol, Şile, Ağva, Beykoz, Çatalca, Silivri, Çekmeköy gibi İstanbul’un kuzeyindeki bölgelerin tercih edildiğini söyledi.

İstanbul dışında Ankara’da Gölbaşı, Sakarya’da Sapanca ve Karasu; Kocaeli’de Kandıra, Kartepe, Maşukiye; Balıkesir’de Edremit, Burhaniye, Ayvalık, Gömeç; Bursa’da İznik, Gemlik, Mudanya; İzmir’de Bergama, Menderes, Selçuk, Karaburun, Urla; Muğla’da Köyceğiz, Ula, Milas; Çanakkale’de Gelibolu, Eceabat, Lapseki, Ayvacık, Assos gibi bölgelerin öne çıktığını vurgulayan Akyol, arsa ve satış fiyatlarının yüzde 50 ila 100 oranında arttığını kaydetti.

Bölgelerde Tiny House projeleri yürüten firmalar ve gayrimenkul satış danışmanları ile yapılan görüşmelerden elde edilen bilgilerden yola çıkarak değerlendirmelerde bulunan Akyol, “Minik Evler, tabi olmaya gerek kalmadan konaklama imkanı sağlayan bir araç konumundadır. Son zamanlarda hızla yaygınlaşan “Minik Ev” tarzı taşınabilir yaşam tarzı, “Minimalizm / Sadelik” ve “Özgür Olmak” gibi ortak bir ideoloji belirlemiş bireyler tarafından tercih edilse de, seçilen arsanın imar planı Hafta sonları ve kısa tatiller için her bölümde tercih edilebilir.”Konut sisteminin kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte beyaz yakalı çalışanlar tarafından da tercih ediliyor. Depremin ardından Minik Ev projelerine talep arttı. Bunun en önemli sebebi ev almaktan daha ucuz olması ve olası bir depremde yıkılma riskine karşı daha güvenli olmasıdır” dedi.

haber-yenipazar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu