Ekonomi

Konya Ovasında 190 Bin Dönüm Alan Sulanacak

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “KOS 1-2-3 Sulama İkmal İnşaatı” projesi ile Konya Ovası’ndaki 190 bin 850 dönüm arazinin sulanacağını bildirdi.

DSİ Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamanın yaygınlaştırılması ve toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinde en yüksek faydanın sağlanması amacıyla yeni projeler üretmektedir.

Bu kapsamda Konya Ovası’ndaki tarım alanlarının suyla buluşturulması amaçlanıyor.

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta yaptığı yazılı açıklamada, modern sulamanın üretim desenini çeşitlendirerek tarımda verimliliği artırdığını ve bunun çiftçinin gelirine yansıdığını belirtti.

Bu durumun bir yandan kırsal kalkınmanın amaçlarından biri olan yoksulluğu azaltma hedefine hizmet ettiğini, diğer yandan yaşam standardını yükselttiği için göçü engellediğini vurgulayan Balta, şunları kaydetti:

“KOS 1-2-3 Sulaması tamamlandığında 2023 yılı için birim fiyatlarla ülke ekonomisine yıllık 610 milyon lira katkı sağlanması hedefleniyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgede ürün çeşitliliği artacak ve gelir kaynağı tarıma dayalı olan yöre halkının sosyo-ekonomik gelişimine katkı sağlanacak.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu