Haber

Koç Holding, Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin ardından ilk günden bu yana bölgedeki kapsamlı çalışmalarını sürdürüyor.

Koç Holding’in Grup Şirketleri ile birlikte AFAD ile birlikte Adıyaman, Hatay, İskenderun, Kahramanmaraş ve Malatya’da kurduğu ve yaklaşık 20 bin kişinin yaşayacağı 5 bin konteynerden oluşan “Umut Şehirleri” sosyal yaşam alanlarıyla öne çıkıyor.

– Farklı disiplinlerden uzmanların görüşleri alınarak oluşturulan “Umut Şehri” olarak adlandırılan Container City projelerinin merkezinde eğitim, istihdam, spor ve sosyal hayata katılım yer alıyor.

– Koç Topluluğu şirketlerinin işbirliği ve deneyim geçmişine sahip olduğu, yerel ve uluslararası kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte oluşturulan çevik yönetim anlayışıyla Umut Kent proje modeli hayata geçirildi.

– Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu ve Koç Holding üst düzey yöneticileri, Hatay Umut Kent’i ziyaret ederek kentlilerle görüşmeye geldi.

Koç Holding, Grup Şirketleri ile birlikte AFAD ile uyumlu olarak 5 farklı noktada yaklaşık 20 bin kişinin yaşayacağı 5 bin konteynerden oluşan sosyal yaşam alanlarıyla öne çıkan Umut Kentleri’ni kurdu. Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu ve Koç Holding üst düzey yöneticileri, Hatay Umut Kent’i ziyaret ederek kentlilerle görüşmeye geldi.

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, depremin olduğu 6 Şubat sabahı Koç Topluluğu Afet Uyum Komitesi’ni toplayarak önceliklerini belirlediklerini belirterek, “Hızlı bir şekilde kamu kurum ve kuruluşlarıyla iletişime geçtik. Güneş panellerinden iş makinelerine, jeneratörlerden sobalara, temiz içme suyundan hijyen malzemelerine kadar yüzlerce kalem işi için bölgeye yola çıktık. Portatif mutfak, tuvalet ve çamaşırhane meclisi için de setler oluşturduk. Diğer taraftan; Arama kurtarma çalışmalarında görev alacak eğitim ve donanıma sahip 531 Koç çalışanımız, AFAD gruplarıyla koordineli olarak bölgeye ulaştı. Nitekim gruplarımız 117 kişiyi enkazdan kurtardı. Uzman doktorlardan oluşan sağlık ekiplerimiz ve Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşlarımız tarafından destek hizmetleri AFAD ve Sağlık Bakanlığı’nın uyumu ile bölgede görev yapmaya başladı. Öte yandan bölgedeki depremzedelerimizi aileleriyle birlikte imanlı illere gönderme planını yaptık” dedi.

Levent Çakıroğlu, Umut Kentleri’nde bu büyük felaketten sağ kurtulanlara, özellikle de çocuklar, gençler, kadınlar ve engelliler başta olmak üzere, hayata yeniden başlama gücü verecek yaşam alanları tasarlamayı hedeflediklerini belirterek, “Umut Kentleri’ni, farklı disiplinlerden uzmanların görüşlerini alarak, yaşayanların barınma yeri değil, yaşamla yeniden bağlantı kurma yerleri olarak modelledik. Öncelikli hizmet konularımızı eğitim, istihdam, spor ve sosyal hayata katılım olarak belirledik. Koç Holding Konteyner Kent Projesi’nin başlangıcında belirlediğimiz ‘konteyner kentlerde 100 günde hayata başlama’ hedefine 2 Mayıs’ta ilk yerleşimlerin hayata geçmesiyle ulaştık. Umut Şehirlerde yaşam devam ettiği sürece 115.000’i aşkın çalışanımız, Topluluk şirketlerimiz ve proje paydaşlarımızla depremzedelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

Umut Kent projesine başlamadan önce alandaki ihtiyaçları tüm yönleriyle ele almak adına saha çalışması yaptıklarını belirten Levent Çakıroğlu, “Araştırmadan depremzedelerin beklentilerini ortaya koyan çok önemli veriler elde ettik. Konteyner evlerin donatılmasından tüm şehrin tasarımına kadar tüm aşamalarda bu verileri kullandık. Bu noktada projenin adına ilham veren bir notu sizlerle paylaşmak istiyorum. Araştırma sırasında görüşülen bir depremzede; Burada her şey yıkıldı, yıkılmayan tek şey umut” dedi. Projemizi de tam olarak bu umut üzerine inşa ettik.”

Levent Çakıroğlu: “Konteyner evlerin montajı için sıfırdan yeni bir fabrika kurduk.”

Çakıroğlu, yurt genelinde konteyner arz-talep istikrarını bozmadan, Koç Topluluğu’nun uzmanlık ve gücünden yararlanarak yurt dışından konteyner tedarik etmeyi tercih ettiklerini belirtti. Konteyner evlerin montajı için sıfırdan yeni bir fabrika kurduk. Böylece tüm konteyner ihtiyacımızı kendi üretimimiz ile karşılamış olduk” dedi.

Levent Çakıroğlu, “Projemizin ilk fikir aşamasından itibaren tedarik, lojistik ve montajında ​​büyük bir özveri ve şevkle çalışan, konteyner evleri 100 gün gibi kısa bir sürede sahiplerine teslim eden tüm çalışma arkadaşlarıma bu vesileyle teşekkür etmek istiyorum. Elbette tüm çalışmalarımızda bize destek olan ve toplumsal fayda odaklı bu projenin her adımında yanımızda olan AFAD’a ve ilgili tüm idari ve yerel yönetimlere en içten teşekkürlerimi sunuyorum.”

Umut Şehirleri’ndeki konteyner konutlarda ısıtma ve soğutma ayarı olan ihtiyacın üzerinde kapasiteye sahip 12.000 BTU klima kullanıldı. Ayrıca derin donduruculu 375 litre kapasiteli buzdolabı, sıcak su ihtiyacı için 65 litrelik şofben, elektrikli ocak, 81 cm televizyon ve mobilyalar, konteyner evlerin içi donatıldı.

Konteyner evlerin dekorasyonuna ve donanımına farklı bir özenle yaklaştıklarını kaydeden Levent Çakıroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Metrekareleri verimli kullanan pratik depolama alanları oluşturduk. Her konteyner eve televizyon ve klima kurduk. Evlerin önünde teras alanı oluşturarak ev sahiplerinin komşularıyla sosyalleşmesini sağladık.”

Levent Çakıroğlu: “Öncelikli hizmet konularımızı eğitim, istihdam, spor ve sosyal hayata katılım olarak belirledik.”

Levent Çakıroğlu, Umut Kent’in engelli vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik, rutin üretim süreçleri dışında ve erişilebilirlik standartlarına göre tasarlanmış konteyner konutları bulunduğunu belirtti.

Levent Çakıroğlu, Umut Kent modelini farklı kılacak en temel unsurlardan birinin kentlerdeki sosyal yaşam alanları olduğuna dikkat çekti. Umut Her şehirde 30’dan fazla sosyal birim var. Bu içerikte; Öncelikli hizmet konularımızı eğitim, istihdam, spor ve sosyal hayata katılım olarak belirledik” dedi.

Levent Çakıroğlu, Koç Topluluğu şirketlerinin ekosisteminde yer alan, ortak iş birliği geçmişleri ve deneyimlerine sahip yerel ve uluslararası kurum ve sivil toplum kuruluşlarıyla temasa geçtiklerini belirterek, bugüne kadar yürüttükleri güvene dayalı başarılı işbirliklerinin bu projenin şekillenmesinde ve istedikleri modelin gerçekleşmesinde büyük katkı sağladığını söyledi.

Levent Çakıroğlu: “Okullar, çocuk oyun merkezleri, kreşler, özel destek sınıfları ve kütüphaneler kurduk.”

Çocuk ve gençlerin yaratıcı öğrenmelerine zemin hazırlayacak ve 21. yüzyıl becerilerini destekleyecek birimler oluşturduklarını belirten Levent Çakıroğlu, şöyle devam etti: “Umut kentlerinde okullar, çocuk oyun merkezleri, kreşler, özel destek sınıfları ve kütüphaneler kurduk. Yine Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile her okula hizmet verecek bilgisayar ve 3D yazıcılardan oluşan özel donanımlı teknoloji tasarım sınıfları oluşturduk. Öğrencilerin ders dışı saatlerde eğlenirken öğrenmelerini desteklemek için Öğrenim Birimleri kurduk.”

Çocuk ve gençlerin beyin sarsıntısı sonrası hayata uyumlarını kolaylaştırmak, onlara gelecek için umut ve cesaret vermek amacıyla bir dizi iş birliğine imza attıklarını belirten Levent Çakıroğlu, bu amaçla oluşturulan Gelecek Hayalim Merkezi ve Çocuk Yaşam Merkezi’ne de değindi.

Umut Kentleri’nde bir diğer odak noktasının da kadınlara ve kız çocuklarına destek olmak olduğuna dikkat çeken Levent Çakıroğlu, “Uzun süredir birlikte çalışma deneyimine sahip olduğumuz UN Women Türkiye ile Kadın Dayanışma Merkezleri’ni kurduk. Bu merkezler; Her birini dokuma tasarımı ve aşçılık atölyelerinin yanı sıra danışma ve eğitim alanlarını da içeren küçük kampüsler şeklinde tasarladık. Ayrıca dört ilde daha düzenleyeceğimiz Mutfak Atölyeleri ile özellikle kadınların mutfakta üretebilecekleri ve gelecekte sanata dönüştürebilecekleri bir ekosistem oluşturmayı hedefliyoruz.”

Levent Çakıroğlu, gençleri spor ve sanat yoluyla destekleyecek alanlar oluşturmayı ön planda tuttuklarını belirterek, Umut Kent’te futbol, ​​basketbol ve voleybol sahaları ile açık amfi tiyatroya dikkat çekti.

Levent Çakıroğlu: “Grup şirketlerimize istihdam olanaklarını bölgeye kaydırmaları çağrısında bulunduk.”

Konteyner kentlerde yaşayan yetişkinlerin en değerli ihtiyaçlarından birinin iş hayatına dönüş olduğunun bilincinde olduklarını belirten Levent Çakıroğlu, “Proje çalışmalarının başında Grup şirketlerini olası istihdam olanaklarını bölgeye kaydırmaya davet ettik. Bu davet sonucunda; Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya’da Davet Merkezleri açarken İş Makinaları Operatörü ve Teknisyen Yetiştirme Programları gibi süreçleri hayata geçirdik. Üniversitede okuyan gençler için de staj imkanlarını belirledik. Bu alandaki projelerimizle afetzedelere istihdam yaratmaya yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Levent Çakıroğlu: “Meslektaşlarımızın samimi arzusunu projeye dahil ettiğimizde ortaya eşsiz bir dayanışma ve gönüllülük hareketi çıktı.”

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, bu süreçte günde 1000’den fazla kişinin planlama, satın alma, satın alma, lojistik, operasyon, uyum, işbirlikleri ve diğer tüm faaliyetlerde görev aldığını söyledi. Levent Çakıroğlu da konuşmasında Koç Gönüllüleri’ne değinerek, “İlk günden itibaren Koç Topluluğu çalışanlarının emeği ve gücü projemize hayat ve şekil verdi. Onların içten dileklerini projeye dahil ettiğimizde ortaya eşsiz bir dayanışma ve gönüllülük hareketi çıktı. Şehirlerdeki kütüphanelerde kitap dizilişinden amfilerde amatör oyunlara, ücretsiz online ders vermekten mentorluk yapmaya hayatın her alanında Koç Gönüllülerinin izlerini görmek dileğiyle. Tüm Gönüllülerimize huzurlarınızda en içten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Umut Kent Hakkında

  • Toplam 735.000 metrekare alan üzerinde eş zamanlı yürütülen projede 5.000 adet konteyner konut bulunuyor.
  • Çin’de üretilen konteyner konutların montajı için Osmaniye’de özel üretim tesisi kuruldu. 4.000 metrekare kapalı alana sahip tesiste görev yapan 480 kişilik ekip, 6 dakikada konteyner ev üreterek 1.500.000 km’den fazla lojistik operasyonu olan bölgelere konteyner evleri teslim etti.
  • Tavan yüksekliği standardın 247 cm üzerinde olan konutların tamamında en kaliteli malzemeler kullanıldı. Her biri özenle hazırlanan konteyner konutlar, 60.500 modül mobilya ve 25.000 parça beyaz eşya ile donatıldı.
  • Umut Kentlerinde 11.340 m² sosyal donatı, yaklaşık 25.000 m² yeşil alan, 4 okul, 8 çocuk oyun merkezi ve kreş, 4 kütüphane, 21 oyun parkı, 21 spor tesisi, 3 amfi tiyatro, 7 bilgisayar odası ve teknoloji atölyesi, 4 mutfak atölyesi bulunmaktadır.
  • Koç Topluluğu;Vehbi Koç Vakfı, El Ele Eğitim ve Kültür Derneği, Hayata Dayanışma Vakfı, İlkokulları Yardım Vakfı,  Kadın Emeğine Değer Verme Vakfı, Suna’nın Kızları, Sürdürülebilir Kalkınma İçin Yenilikçi Analizler Derneği, Tohum Otizm Vakfı, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve UN Women Türkiye, ortasındaki organizasyonlarla sosyal yaşam alanlarında güçlendirme faaliyetleri yürütüyor.
  • Çin’den konteyner temini Arçelik, tüm lojistik operasyon Zer, 5 lokasyondaki şehirlerin delegasyon süreci Ark İnşaat,konteyner konutlarının iç tasarımı ve donanımı ArçelikVe Koçtaş yürütülen. Ayrıca kurulan fabrikada bu kitlere konteyner konutların montajı da yapılıyor. Arçelik, Ford Otosan, Türk Traktör ve TofaşEkipler takviye kuvvet verdi.
  • Koç Holding’in yanı sıra ‘Konteyner Kent’ projesi Koç Topluluğu tarafından da destekleniyor. Arçelik, Ark İnşaat, Aygaz, Level, Ford Otosan, Koçfinans, Koçtaş, Koç Sistem, Koç Topluluğu Spor Kulübü, Opet, Otokar, Otokoç Otomotiv, Sendeo, Tofaş, Tüpraş, TürkTraktör, Vehbi Koç Vakfı, Yapı Kredi, Zer; Vehbi Koç Vakfı Eğitim Kurumlarıhalbuki Koç Okulu ve Koç ÜniversitesiKatkıda bulundu.   

Toplu Fotoğraf / Alt Fotoğraf
Soldan sağa:

  1. Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Oğuz Toprakoğlu
  2. Haydar Yenigün, Koç Holding Otomotiv Küme Lideri
  3. Özgür Burak Akkol, Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Küme Başkanı
  4. Yağız Eyüboğlu, Koç Holding Güç Kümesi Lideri
  5. Burçin Girit, Koç Holding Kurumsal İrtibat ve Dış Bağlantılar Müdürü
  6. Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu
  7. Kenan Yılmaz, Koç Holding Hukuk ve Uyum Baş Müşaviri
  8. Koç Holding Muhasebe Müdürü Mehmet Apak
  9. Koç Holding Resmi İşler Müdürü Ufuk Nü
  10. Kemal Uzun, Koç Holding Kontrol Kümesi Lideri
  11. Umut Günal, Koç Holding İnsan Kaynakları Müdürü

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort