Haber

Gülizar Biçer Karaca, Çiftçiyle Çapa Yapan: “Kekik Üretiminin Üssü Denizli’de Olacak”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer, Denizli ‘de çiftçilerle bir çapa yaptı. Karaca, kekik üreticisi çiftçilere, “Dünya kekik üretiminin yüzde 80’ini Denizli karşılıyorsa üretim üssü Denizli olacak” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer, dün CHP İlçe Başkanı Arda Arpacı ve Milletvekili Adayı Mehmet Efe ile birlikte dün Pamukkale ilçesinde vatandaşların sorunlarını dinledi. Karaca, birlikte çapa yaptığı Denizli’deki kekik üreticisi çiftçilere şöyle seslendi:

“Emek veren sensin. Bedel ödeyen sensin. Çok ter döken sensin, o zaman satış fiyatının belirlenmesinde söz hakkın olur. Kekiği sen sattın.” geçen sene 27-30 liraydı ama yağı 800 liradan satılıyor yağı çıkarılıp lisanslı depoda depolanacak yüksek fiyata satılınca alırsın üretim desteklenmeli ve boş alan olmamalıdır.

Denizli dünya kekik üretiminin yüzde 80’ini karşılarsa üretim üssü Denizli olacak. Denizli olursa Uzunpınar satar, Gözler satmaz diye bir şey olmaz. Tam Tıbbi Aromatik Bitkiler Üretim Birliği olacak ve o üretim çerçevesinde her üretici hak ettiği malın bedelini alacak.”

Kaynak: ANKA / Yeni

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu