Ekonomi

Erdoğan: Yüksek kira uygulayanlardan hesap soracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Ortalama olarak yüzde 50’den fazla moloz kaldırıldı ve zemin etütleri yapıldı. Köy evleri dediğimiz evlerin bir kısmını bayrama yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ‘Bu binaya girilmez’ dediyse girmeyin. “Eşyalarımı alacağım…” Merak etme. İçeri girdin, çöktü. Bunun hesabını nasıl verebiliriz, veremeyiz. Bizi kasıtlı olarak riske atmayın. Kentsel dönüşümle ilgili bir sözümüz var, hatta sizi yerlerinize geri götüreceğiz.

Bizi böyle bir riske atmayın. Üsküdar’da cuma namazından sonra toplanan vatandaşlara “Bir an önce binaları yıkalım, yerlerine çok daha güzellerini yapıp sizi de yerleştirelim…” dedim. Kimi kabul etti, kimi etmedi, biz de yıktık. yapanların binaları.

Geçenlerde önümü kestiler ve ‘Belediye Başkanı biz bir hata yaptık, bizim evimizin yıkılmasına izin vermedik. Lütfen bizimkileri de yıkın’ dediler. Talimatı vereceğim ama bir daha hata yapma. Bunun önüne geçeceğiz ve size her türlü desteği vereceğiz, söz veriyorum.

Yüksek kira uygulamasını uygulayanlardan hesap soracağız.

Yüksek kira uygulayanlardan bunun hesabını yargı yoluyla soracağız. Bunların üzerinden geçeceğiz.

Bu, o bölgelerdeki belediyelerin birincil sorumluluğudur. Seçimi atlatalım, bundan sonraki süreçte Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızda yeni yasal düzenlemelerle yerel yönetimler ve merkezi yönetimin görev dağılımına gitmesi şart.

Hafif malzemeler ile TOKİ projelerinde yaptığımızı bu inşaatlarda da uyguluyoruz ve hem hızlı sonuç almak hem de bu inşaatları bitirmek bizi çok daha rahatlatacaktır.

Mehmet Şimşek koordinasyonunda bir grup hazırlık yapıyor.

Önümüzdeki dönemde ekonomi politikalarımızı daha da güçlendirmek için şimdiden önemli hazırlıklar yapıyoruz. Uzun yıllardır ekonomi yönetimimizde görev yapan Mehmet Şimşek’in bir grubu bu yönde hazırlıklar yapıyor.

Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası ve diğer birimlerde yürütülen çalışmalar bulunmaktadır. İnşallah seçimden sonra hepsini bir araya getirip daha da güçlendireceğiz.

Karadeniz gazı 20 Nisan’da devreye girecek

Karadeniz gazı 20 Nisan’da devreye girecek. Karadeniz gazının ateşini Filyos’ta yakacağız. Ardından Türkiye kendi doğalgazını kullanmaya başlayacak.

haber-kurtun.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu