Haber

El Salvador’daki Cabanas Eyaleti, Çetelerle Savaşmak İçin Abluka Altında

Orta Amerika ülkesi El Salvador’da Cabanas eyaleti, çetelerle mücadele kapsamında asker ve polis tarafından kuşatıldı.

BBC’nin haberine göre, El Salvador’un Honduras sınırındaki Cabanas’ta polis ve askerler, çete üyelerinin hareketini sınırlamak ve çetenin tedarik zincirini kırmak için ortak operasyon düzenledi.

El Salvador Eyalet Lideri Nayib Bukele, operasyona ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu sabahtan bu yana 7 bin asker ve 1000 polis güvenlik hattı oluşturdu.” terimini kullandı.

“Bütün suçlular” yakalanana kadar kuşatmanın kaldırılmayacağını belirten Bukele, bölge sakinlerini ve turistleri günlük yaşamlarına devam etmeleri için teşvik etti.

Bukele, geçtiğimiz haftalarda bazı çete üyelerinin Cabanas’ta saklandığını tespit ettiklerini ve bu nedenle tüm vilayeti kuşattıklarını ifade etti.

El Salvador’da çete olaylarının artması nedeniyle, Mart 2022’de inanılmaz bir devletin ilanının ardından bugüne kadar çete üyesi olduğundan şüphelenilen 70.000 kişi tutuklandı.

Dünyada cinayet oranının en yüksek olduğu ülkelerden biri olan El Salvador, ülkedeki çetelerin gücünden dolayı ciddi bir güvenlik sorunu yaşıyor.

kuyucak-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu