Ekonomi

Depremden kurtarılan aile ve madenciler bir yıl sonra buluştu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 6 Şubat depreminde arama kurtarma çalışmalarına katılan madenciler hakkında sosyal medyada paylaşım yaptı.

Bayraktar, Hatay’da depremden 1 yıl sonra enkaz altından kurtardığı üç madencinin ailesi ve kızlarıyla buluşmasını X sosyal medya platformunda paylaştı.

Bakan Bayraktar, “Yasin Sever, Ertan Akar ve İlyas Açıkgöz… 6 Şubat depreminden sonra bölgede canla başla çalışan binlerce madenci kahramanımızdan sadece üçü. Tam bir yıl sonra o kahramanlar Tuğçe Gövtaş, kızları Eylül ve kızlarıyla buluştu. Hatay’da enkaz altından kurtardıkları Ecem’i, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Memnuniyet acımızı bir nebze olsun hafifletti. Allah bir daha milletimize böyle bir felaket göstermesin.” dedi.

“9 bin 798 madenci 324 kişiyi enkaz altından canlı kurtardı”

Bakanlıktan yapılan açıklamada, depremde çalışan 9 bin 798 madencinin 324 kişiyi enkaz altından kurtardığı belirtildi.

Açıklamada, Türkiye Taşkömürü İşletmesi Kozlu İşletmesi Sözleşmeli Bölgeler Baş Mühendisi Yasin Sever’in 6 Şubat 2023 akşamı saat 22.00’de Hatay Kırıkhan’a ulaştığı ve Sever’in öğretmen evinde arama kurtarma çalışmalarına başladığı belirtildi. 6 madenciyle birlikte

Açıklamada şunlara dikkat çekildi:

“Fabrikada gece vardiyasında çalışan Veli Gövtaş, yaşadıkları lojmanda enkaz altında kalan eşi ve çocuklarına ulaşmak için Yasin Sever’den yardım istedi. Sever, 3 madenciyi lojmana yönlendirdi. Ertan Akar, Madencilerden biri, Türkiye Taşkömürü İşletmesi Kozlu İşletmesi’nde 16 yıldır madenci olarak çalışıyordu.. Tuğçe Gövtaş ve iki kızının bulunduğu lojmana gelen Akar, Tuğçe Gövtaş’ı kurtarmak için iki madenciyle birlikte enkaza girdi. Çalışmalar sonucunda önce Ecem, sonra Eylül ve son olarak da anneleri enkazdan kurtarıldı.Sinemalardaki gibi mucizelerle dolu bu hikayenin kahramanları da enkazdan kurtarıldı. “Bir yıl sonra Ankara’da buluştular. Baş Mühendis Tahliyeci Yasin Sever, Maden Sorumlusu Tahliyeci Ertan Akar ve Maden Sorumlusu İlyas Açıkgöz, Gövtaş ailesini yeni evlerinde ziyaret etti. Baba Veli, anne Tuğçe ile kızları Eylül ve Ecem’in kahramanlarıyla tanışması duygu dolu anlar yaşattı.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu