Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri’de 135 Bin Kişinin Katıldığı Mitingde Konuştu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Kayseri Buluşması’nda Kayserililere seslendi. Büyük mitingde Kayseri’nin 135 bin kişiyle rekor kırdığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kayseri gibi yoldaşı, kardeşi olanın sırtı olmaz” dedi.

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri öncesi il il gezen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Kayseri Buluşması’nı gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Lideri Mehmet Özhaseki, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bakanlar, bakan yardımcıları, milletvekilleri, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, AK Parti ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Büyük Kayseri Mitingi’nde Kayserililere hitaben kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Onu duyana, sormayanlara seviyoruz” türküleriyle Kayserilileri selamladı. İlk olarak Kayseri’den yola çıktıklarını belirten Erdoğan, “Maşallah buradan yola çıktık, Kayseri’yi çok seviyoruz. Bu harika katılım bir şeyler anlatıyor. 14 Mayıs’a gümbür gümbür yürüyoruz. Kayseri de Erciyes gibi yüksek. Kayseri’de gönülden ve yükseklerden Alimlerin, ermişlerin, şairlerin ve sanatkarların toprağını bereketlendirdiği sanayinin, üretimin, turizmin ve büyük hayallerin şehri Kayseri’yi ve her şeyden önce 21 yıldır yol arkadaşımız olan Kayseri’yi selamlıyorum. bugün özlem ve hürmetle.” Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada ‘Kayseri gibi kardeşi, yoldaşı olanın sırtını asla kaybetmez’ diyerek, “İlçesiyle, mahallesiyle tüm Kayseri’yi buradan selamlıyorum. Kayseri’yi bir kez gördüğüm için mutluyum. 10 ay sonra yeniden Kayseri’yi görüp de gurur duymamak mümkün mü? “Bana seninle yürüme fırsatı verdiği için Rabbime şükrediyorum” dedi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin ardından deprem bölgelerine destek veren Kayseri’ye, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkür ederek şunları söyledi;

“Kayseri’ye ve Kayserililere hizmet etme imkanını bize nasip eden Rabbime şükürler olsun. Allah nazarlardan, nazarlardan korusun. İlk görüşmemizi çıkışta Kayseri’de yaptık. Bizim Kayseri ile dostluğumuz bir başkadır. Kayseri’ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte tüm belediyelerimizi kutluyorum. Kahramanmaraş’ın kardeş şehri Kayseri, bu zor günlerde komşusu Maraş’ın yanında oldu, yanında oldu. Asrın felaketini yaşayıp 50 binden fazla vatandaşımızı toprağa vermemize rağmen devlet ve millet el ele” yaralarımızı sarıyoruz.”

Büyük Kayseri Mitingi’ne 135 bin kişinin katıldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Havalimanından buraya gelenler dışında bu meydan şimdiye kadar rekor kırdı. 135 bin kişi bu alanda. 2002’den beri birlikte mücadele ediyoruz, zorlukları birlikte aştık.” Kayserililerle kardeşlik yemini eden Erdoğan, “Kayseri 14 Mayıs’ta durmak yok yola devam mı diyoruz? 14 Mayıs’ta doğru adımlarla devam mı diyoruz? Yüzyıl Türkiye’nin 14 Mayıs’ta hemen mi? 14 Mayıs’a kadar bunun için mi kapı kapı gezelim kardeşlerim benim hep bir sözüm var kale içeriden fethedilir kaleyi aşağıdan fethedecek olan hanımlardır. İçten içe sana inanıyorum, PKK’ya, bu dağdakilere gereken cevabı veriyor muyuz, 14 Mayıs demokrasi bayramımız şimdiden hayırlı olsun.

“İlimize 83 milyar lirayı aşkın yatırım yaptık”

Kayseri’ye 21 yılda 82 milyar liradan fazla yatırım yaptıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri’ye yapılan ve yapılacak yatırımları şöyle sıraladı:

“Kayseri her zaman olduğu gibi 14 Mayıs’ta da milli ve yerli duruşunu Allah’ın izniyle alacaktır. Kayseri bizim lokomotif şehirlerimizden biridir. Kayseri ne kadar güçlü ve müreffeh olursa Türkiye de o kadar güçlü ve müreffeh olacaktır. Bu anlayışla son 21 yılda ilimize 83 milyar lirayı aşkın yatırım yaptık.Eğitim,spor,sosyal yardım ve sağlıkta ilimizi ileriye taşıdık.Yaptırdığımız Kayseri Şehir Hastanemiz sadece şehrimiz için değil, TOKİ, Kayseri’de 18 bin 836, Türkiye genelinde 1.2 milyon konut yaptı, Kayseri’de 2 bin 71 konut yapılıyor ve şu anda ilk evim, 214 işyeri ile 4 bin 585 yeni konut yapıyoruz. birinciliğim ile 25 bin adet alt yapısı hazır arsa hediye ediyoruz.İlimizde riskli 4.600 bağımsız bölümün iadesini tamamladık.Kayseri’de bulunan 4 millet bahçemizden 2’sinin yapımı, diğer 2’sinin tasarımı. Devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu ulaşımda 83 kilometreden 652 kilometreye çıkardık. Yapımı devam eden yollarımızın bir kısmını bu yıl, bir kısmını da önümüzdeki yıl tamamlıyoruz. Kapadokya turizmine katkı sağlayacak Ürgüp-Soğanlı yolunu yatırım programına aldık, ihaleye çıkıp çalışmalara başlayacağız. Demiryollarında Kayseri’yi Yerköy üzerinden Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren sınırına bağlıyoruz. Kayseri Boğazköprü Lojistik Merkez Projemizin ilk etabı tamamlandı, ikinci etabının da imalatlarına başladık, inşallah seneye tamamlayacağız. Kayseri Havalimanı’na yeni iç ve dış hatlar terminal binası ve apron yapıyoruz, bu yıl inşaatını tamamlayıp hizmete açmayı planlıyoruz. Tarım ve ormancılıkta 3 bin dönüm araziyi sulayacak Develi-Köseler barajı ve Sarız-Fettahdede barajı yapılıyor. Sanayi ve teknolojide 2 teknopark, 17 araştırma geliştirme ve tasarım merkezi kurduk, yeni bir organize sanayi bölgesi kuracağız. Fealhiye, Özvatan, Pınarbaşı ve Sarız’a doğal gaz vermeyi planlıyoruz. Kayseri’yi her alanda ileriye taşımak bizim asli görevimizdir ve bundan sonra da bunu yapmaya devam edeceğiz.”

14 Mayıs seçimlerinin çok değerli olduğuna işaret eden Erdoğan, bu seçimde Kayseri’den yeni bir müjde ve yeni bir rekor beklediğini sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, partiye son aylarda 50 kişinin katıldığını belirterek partiye yeni katılanların olduğunu belirtirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da partiye yeni katılanlara rozetlerini takdim etti. – KAYSERİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu