Ekonomi

Citi, birleşme görüşmeleri sırasında Stellantis’e karşı tarafsız duruşunu sürdürüyor

Citi Research, Jeep markasının arkasındaki şirketin Fransız rakibi Renault ile potansiyel bir birleşmeyi düşündüğü yönündeki spekülasyonun ardından Stellantis’in (STLA) Nötr notunu doğruladı ve otomobil üreticisi için 12 aylık fiyat varsayımını 18,00 € olarak korudu.

Geçtiğimiz hafta Bloomberg’e verdiği röportajda STLA İcra Kurulu Başkanı Tavares, otomotiv endüstrisindeki mevcut durum ışığında ek birleşme ve satın alma fırsatları olduğuna inandığını belirtti. Tavares, STLA’nın Çin’in gelişmekte olan bütçe dostu elektrikli araç üreticileriyle karşılaştırıldığında güçlü konumunun altını çizdi.

Fransız hükümetinin Renault ile Stellantis arasında birleşme fikrini araştırdığına dair göstergeler var. Ancak STLA Yönetim Kurulu Başkanı John Elkann Pazartesi sabahı yaptığı açıklamada diğer otomotiv şirketleriyle birleşme planlarını reddetti.

Elkann, “Şu anda diğer otomotiv şirketleriyle herhangi bir birleşme düşünmüyoruz” dedi.

Renault ve Stellantis arasındaki potansiyel birleşmenin ardındaki mantık, özellikle Fransa ve İtalya’daki önemli birleşik pazar varlıkları göz önüne alındığında, Citi’deki analistler için net değil.

Citi analistleri, “Akülü elektrikli araçlara geçiş devam ettikçe sektörde konsolidasyonun muhtemel olduğu konusunda hemfikir olsak da, Renault ve STLA’nın ilk etapta neden birleşmesi gerektiği bizim için net değil” dedi.

Dahası, Renault rekabet gücünde ve finansal performansında iyileşme işaretleri gösteriyor. Bu durum, 2017 yılında Opel ve 2021 yılında Fiat Chrysler Automobiles ile birleşen STLA’nın yeniden birleşmesinin gerekliliği konusunda soruları gündeme getiriyor.

Pazartesi sabahı piyasa açılmadan önce STLA’nın hisse senedi fiyatı %2,04 düştü.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu