Haber

Cinsel istismarla suçlanan Trump skandal sözlerle kendini savundu: Benim tipim değil

ABD’de 79 yaşındaki yazar E. Jean Carroll, eski Başkan Donald Trump tarafından cinsel saldırıya uğradığını iddia etti. Olayın 1995 yılında New York’ta Bergdorf Goodman mağazasının soyunma odasında meydana geldiğini öne süren Carroll, yaşadığı travmanın ardından cinsel yaşamının son bulduğunu söyledi.

“TİPİM DEĞİL”

İddiaları reddeden Trump, skandal sözlerle kendini savundu. Carroll’ı hiç tanımadığını iddia eden Trump, olayı “tam bir sahtekarlık” olarak nitelendirirken, yazar için “Tipim değilim” diyerek eleştiri aldı.

TRUMP’A KARŞI DOSYA

Aşağılayıcı yorumların prestijine zarar verdiğini söyleyen Carroll, Trump’a hakaret davası açtı. Kısa bir süre önce iddiasını, cinsel saldırı iddialarının zamanaşımı süresinin ötesinde dava açmasına izin veren yeni bir New York eyalet yasası aracılığıyla tecavüzü içerecek şekilde genişletti.

“TEVZA EDİLMİŞ KADINLAR Şımarık Aptallar OLARAK GÖRÜLÜYOR”

Carroll, avukat Alina Habba’ya “Tecavüze uğrayan kadınlar bu toplumda şımarık aptallar olarak değil, saldırıya uğramalarına izin verecek kadar aptal olarak görülüyor” dedi. Carroll, #MeToo hareketinin talihsiz deneyimini açığa çıkarmasına yardımcı olduğunu ve Trump’a karşı iddiada bulunduğundan beri işini kaybettiğini söyledi. Carroll ayrıca yeminli ifadesinde, cinsel tacizin, Trump’ın bir mağazanın iç çamaşırı bölümünde bir ödül seçmek için bir bayandan yardım istemesinden sonra meydana geldiğini açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu