Sağlık

Çiğlili Çocuklar Ağız ve Diş Sağlığı Taramasından Geçiriliyor

Halk sağlığının korunması amacıyla Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile başlatılan Koruyucu Sağlık Hizmetleri faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. Kasım ayında 1000 çocuğa ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı.

 

İBB Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve Çiğli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında Çiğli sınırları içinde ikamet eden anaokulu ve ilkokul öğrencileri haftada iki kez ziyaret edilmektedir. Diş Tarama Tırı ile Kasım ayında gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında 1000 anaokulu ve ilkokul öğrencisine ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı. Diş macunu ve fırçası dağıtılarak diş fırçalama teknikleri uygulamalı olarak öğretildi. Tarama sonuçları kesinleşen öğrencilerin sağlık durumları ailelere bildirildi.

 

Başkan Gümrükçü: “Önceliğimiz çocuklarımızın sağlığı”

Ağız ve diş sağlığı taramaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Sağlık sistemimizde yaşanan yükleri düşündüğümüzde, toplum sağlığının korunması açısından yerel yönetimlere çok değerli sorumluluklar düşmektedir. Çiğli Belediyesi olarak kadın ve yaşlılara yönelik koruyucu sağlık hizmetlerimizin ardından çocuklarımız için de ağız ve diş sağlığı taramalarına başladık. Ocak 2022’den bu yana toplam 8.469 öğrencinin taramasını tamamladık ve Kasım ayı için 1.000 çocuk hedefimize ulaştık. Taramalar sonucunda ailelere çocukların sağlık durumları hakkında bilgi veriyoruz. Tedavi edilmesi gereken ancak maddi sıkıntı nedeniyle tedavi edilemeyen çocukların masraflarını da karşılayacağız. Büyükşehir Belediyemiz ile sürdürdüğümüz uygulama kapsamında çocuklarımıza erken yaşta diş fırçalama alışkanlığı kazandırmayı hedefliyoruz.

 

“Koruyucu sağlık hizmetlerimiz devam edecek”

Uygulamanın geleceği hakkında bilgi veren Lider Gümrükçü, “Bir toplumun gelişmişlik düzeyi, o toplumda yaşayan çocukların mutluluğu ile doğru orantılıdır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlığını korumak ve doyasıya gülebilmeleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Uygulamamızın daha geniş kitlelere ulaşabilmesi için ilçemizdeki tüm anaokulları ve ilköğretim okulları ile ağız ve diş sağlığı tarama çalışmalarına devam edeceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve ekibine işbirlikleri için şükranlarımı sunuyorum.”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu