İş

Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İş Dünyası Temsilcileri ile Görüşmenin Ardından Açıklamalarda Bulundu

İş dünyası temsilcileriyle yapılan görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Orta vadeli programımızı istişare halinde hazırlıyoruz. Eylül ayında bir yol haritası olacak. İçinde bulunduğumuz yılın makro rakamlarını güncelleyerek önümüzdeki 3 yıllık para politikası, maliye politikası ve yapısal reformlarda temel çerçeveyi ortaya koyacağımız orta vadeli programın hazırlıklarını yapıyoruz.

İstanbul’daki iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelen Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ‘Türkiye ve İstanbul OVP çerçevesinde ekonomi ‘Gündem’ başlıklı bir toplantı yapıldı. Toplantıya STK temsilcileri ve çok sayıda iş adamı katıldı. Dolmabahçe Sarayı’nda sabah 09.30’da başlayan görüşme yaklaşık 3 saat sürdü. Görüşmenin ardından Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz bir açıklama yaptı.

EYLÜL AYINDA ÇOK GÜÇLÜ BİR ORTA VADELİ PROGRAM YAYINLAMA FIRSATINI BULACAĞIZ

Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sabah açılışta da söyledim. Orta vadeli programımızı istişare içinde hazırlıyoruz. Eylül ayında bir yol haritası olacak. İçinde bulunduğumuz yılın makro rakamlarını güncelleyerek önümüzdeki 3 yıllık para politikası, maliye politikası ve yapısal reformlarda temel çerçeveyi ortaya koyacağımız orta vadeli programın hazırlıklarını yapıyoruz. Bir yandan strateji bütçe dairemiz, Hazine ve Maliye Bakanlığı gibi kurumlarımız teknik çalışmalar yürütüyor. Ama bu yeterli değil. Bir yandan iş dünyamızda çalışan departmanlar ve sivil toplumla istişareler yapıyoruz. Buradan orta vadeli programımıza fikirleri entegre edeceğiz. Belirsizlikleri azaltan ve öngörülebilirliği güçlendiren bir çerçeve olarak orta vadeli programımıza uygun hazırlıklar yapıyoruz. Bugün 3 saatten fazla iş dünyamızın fikirlerini dinledik. Farklı departmanlardan fikirler aldık. Önümüzdeki dönemde sendikalarımız ve çalışma kesimlerinin temsilcileri ile de görüşmelerimiz olacak. Finans departmanı yetkilileri ile yine İstanbul Finans Merkezi’nde bir toplantı planlıyoruz. Tüm bu görüşmeler sonucunda Eylül ayında çok daha güçlü bir orta vadeli programı kamuoyuna sunma fırsatı bulacağız. Bir yandan iş dünyamızın kısa vadeli ihtiyaçlarını ve sıkıntılarını dile getirdiler. Finansal piyasalarla ilgili. Öte yandan daha uzun vadeli reformlara ilişkin insan kaynakları, dijitalleşme, sürdürülebilir büyüme ve yeşil ekonomiye geçiş gibi çok değerli konularda beklenti ve reform taleplerini dile getirdi. Aslında iş dünyamızda çok olumlu bir hava gördüm. Doğal olarak sorunlarımız var. Her şeyden önce deprem gerçeği var. Tedarik zincirinde sıkıntılar var, pandemi sonrası dünya bölgemizin yaşadığı sorunlar var. Ukrayna-Rusya savaşı gibi sorunlar var. Ama öte yandan seçimler sonucunda siyasi istikrarını sağlamlaştıran ve siyasi belirsizlikleri azaltan Türkiye gerçeği var. Teknik çalışmalar ve orta vadeli programlarla teknik öngörülebilirliği arttırmış bir ülke var. İçinde bulunduğumuz dönem, zorluklarının yanı sıra fırsatları da içinde barındırıyor. Bu fırsatların altını çizdiği özel şubemizdir. İnşallah bir yandan zorluklara göğüs gererken, diğer yandan fırsatları değerlendirerek, kamu ve özel kesimiyle, sivil toplumuyla hep birlikte Türkiye’nin asrını inşa edeceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu