Haber

AKOM’dan İstanbul için fırtına uyarısı

İBB Afet ve Uyum Merkezi’nin (AKOM) meteorolojik değerlendirmesine göre bugün güneybatı rüzgarı kuvvetlenerek etkisini artıracak. Güneybatıdan etkili olan rüzgarla birlikte sıcaklıkların 23 derece civarına çıkacağı tahmin ediliyor. Yarın güneybatı rüzgarının şiddetlenerek fırtınaya dönüşmesi ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların görülmesi bekleniyor.

Açıklamaya göre logonun yoğunluğunun yarın öğle saatlerinden sonra daha da artması (40-60km) ve kısa süreli atılımlarla kuvvetli fırtına (50-80km/saat) şeklinde etkili olması bekleniyor. akşam saatlerinde. Fırtınayla birlikte kısa süreli kuvvetli sağanak yağışın da etkili olması bekleniyor.

İlgili İBB grupları, yarın akşam saatlerinden itibaren etkili olması beklenen fırtına ve sağanak yağış nedeniyle yaşanabilecek aksiliklere karşı yeterli sayıda işçi ve ekipmanın bulunduğu nöbet sistemine geçti. Olası aksiliklere karşı İstanbullular da uyarıldı. Pazar sabahı erken saatlerde sistemin bölgemizden ayrılacağı, havanın çoğunlukla güneşli olacağı, sıcaklıkların ise 21-24 derece civarında seyretmeye devam edeceği öngörülüyor. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu